Кава з імбиром: корисні властивості та рецепти приготування
Зміст:
- Корисні властивості імбиру
- Кава з імбиром класичний
- Кава з гвоздикою
- Кава з імбиром, коньяком і збитими вершками
- Імбирний кава з медом
- Імбирний кави по-йеменски
- Кава з імбиром і корицею
- Южноиндийский кави
- Кава зі збитими вершками
- Кава з чорним шоколадом
- Кава з персиками
- Кава з молоком і шоколадом
- Імбирний кави з м’ятою
- Зелений кава
- Зелений кава з гвоздикою і імбиром
- Відео рецепт
Корисні властивості імбиру
Ще в стародавні часи імбир вважався цілющим коренем, так як має зігріваючими властивостями і покращує травлення. У стародавній Греції, після великого бенкету вживали імбир, щоб поліпшити своє самопочуття.Імбир можна використовувати в якості прянощів в різні страви. Якщо висушити тертий імбир, то він стає ще більш гострим. Особливо під час епідемії грипу імбир слід додавати у всі страви, тільки в сирому вигляді.
Кава з імбиром і тим корисний, що має в своєму складі імбир. За своїм цілющим властивостям імбир можна прирівняти до часнику, тому що також бореться з різними мікробами і підвищує імунітет. Дослідження показали, що імбир зменшує ризик появи інфаркту та інсульту, а також використовується в лікуванні алергічних і шкірних захворювань. Є також докази, що імбир знімає спазмолітичну і зубний біль.
Кава з імбиром можна готувати різними способами.
Кава з імбиром класичний
Інгредієнти:- імбир — 2 див.
- кава натуральна мелена — 2 ч. л.
- вода
Кава з гвоздикою
Інгредієнти:- вода — 150 мл
- гвоздика сушена — 3 шт.
- імбир — 2 див.
- молоко — за смаком
- кава мелена натуральний — 2 ч. л.
Додати ще дві ложки натуральної кави, і поставити на вогонь. Коли кава почне закипати, його потрібно вимкнути. В гарячий кави відразу ж потрібно додати гаряче молоко і залишити на три хвилини настоюватися.
Такий напій можна подавати холодним у високих прозорих склянках. Що стосується цукру, то його слід додавати за смаком.
Кава з імбиром, коньяком і збитими вершками
Інгредієнти:- подрібнений імбир — 0,25 ч. л.
- свіжий кави — 100 мл
- коньяк — 20 г
- цукор тростинний — 1 ч. л.
- вершки збиті — за смаком
Кава для цього напою необхідно варити міцний, так як він буде розлучатися імбирним настоєм. Налити в свіжозаварений кави імбирний настій, додати цукор і перемішати. Потім розлити в келихи і додати трохи коньяку. Якщо коньяк не любите, то можна додати який-небудь лікер. Зверху кави прикрасити збитими вершками.
Імбирний кава з медом
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 10 г
- очищена вода — 150 мл
- мед натуральний бджолиний — 1 ч. л.
- зацукрований імбир подрібнений — 1 ч. л.
- вершки — за необхідності
Після цього потрібно залити імбир гарячою водою і трохи підігріти. Потім додати в турку кави і поставити варитися. Довести до кипіння і зняти з вогню. Настояти кави близько п’яти хвилин. Далі його слід процідити через сито і розлити в підігріті чашки. Потім додати мед і вершки.
Імбирний кави по-йеменски
Інгредієнти:- мелений натуральна кава — 1 ч. л.
- корінь імбиру — 1 шматочок
- очищена вода холодна — 150 мл
- цукровий пісок — 1 ч. л.
Кава з імбиром і корицею
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 1 ч. л.
- вода, очищена холодна — 200 мл
- імбир свіжий — 2 см
- кориця мелена — 0,3 ч. л.
- цукровий пісок — за смаком
Южноиндийский кави
Інгредієнти:- натуральний свіжозмелена кава — 1 ч. л.
- запашний перець горошком — 4 шт.
- базилік свіжий — 5 листочків
- коріандр — 0,5 ч. л.
- імбир свіжий — 2,5 см.
- очищена вода холодна — 400 г
- цукровий пісок — за необхідності
Кава зі збитими вершками
Інгредієнти:- кава мелена — 1,5 ч. л.
- подрібнений імбир — 0.5 ч. л.
- вода холодна — 150 мл
- гаряча вода — 50 мл
- шоколадний сироп — 30 мл
- вершки збиті — 50 г
- цукровий пісок — за смаком
Кава з чорним шоколадом
Інгредієнти:- кава мелений — 4 ч. л.
- шоколад чорний — 100 г
- вода холодна — 250 мл
- сушений тертий імбир — 1 ч. л
- кардамон — 0,5 ч. л.
- сіль харчова — щіпка
- перець чилі — на кінчику ножа
Натерти на тертці чорний шоколад і в кожну чашку покласти по ложці такого тертого шоколаду. Розлити готову каву в чашки.
Кава з персиками
Інгредієнти:- консервовані персики в сиропі — 500 мл
- міцний натуральна кава — 150 мл
- вершки збиті — 250 г
- цукровий пісок — 0,25 ч. л.
- кориця мелена — на кінчику ножа
- цедра апельсина — 0,25 ч. л.
- тертий імбир — щіпка
- вода холодна — 250 мл
Персики подрібнити у блендері, змішати з половиною приготованої кави. Таку суміш поставити настоюватися кілька хвилин.
У підготовлений раніше напій додати персики з кавою і долити рештою кави. Перемішати готовий напій розлити по чашках. Додати трохи апельсинової цедри і прикрасити кави збитими вершками.
Кава з молоком і шоколадом
Інгредієнти:- кава мелена — 2 ч. л.
- какао-порошок — 1 ч. л.
- молоко — 150 мл
- імбир тертий — щіпка
- цукор — за смаком
- ваніль — щіпка
Імбирний кави з м’ятою
Інгредієнти:- очищена вода холодна — 200 мл
- кава мелена — 2 ч. л.
- м’ята — 2 листочка
- корінь імбиру — 2 г
Почистити і натерти на тертці корінь імбиру. Порізати дуже дрібно листочки м’яти і покласти ці компоненти в готовий напій.
Розлити каву по чашках після приготування. Можна зробити по-іншому — дати настоятися кілька хвилин, а потім процідити готовий напій, тоді кава тільки збереже дивовижний аромат імбиру і м’яти.
Багато людей, які хочуть схуднути за допомогою зеленої кави, бажають посилити дію напою, додавши імбир в зелений кави. Наука ще не знає, чому імбир сприяє схудненню, але він точно спалює жирові відкладення. Хоча користь цієї спеції давно відома. Імбир позитивно впливає на кишковий тракт і рівень холестерину в організмі. Щоб приготувати такий напій не потрібно багато зусиль.
Зелений кава
Інгредієнти:- зелений кава мелена — 1 ч. л.
- імбир тертий — 1 ст. л.
Зелений кава з гвоздикою і імбиром
Інгредієнти:- мелений зелений кава — 1 ч. л.
- тертий корінь імбиру — 1 ст. л.
- гвоздика — 2 шт.
Коли вип’єте кави, гущу не обов’язково викидати, так як її можна використовувати як природний скраб для обличчя і тіла. Якщо нанести гущу на тіло, то будете почувати пощипування — це і буде вплив кави. Така кавова гуща з зеленої кави та імбиру здатна омолоджувати шкіру і навіть допомагає в боротьбі з целюлітом. Сам кави з імбиром, якщо пробувати його вперше, не відразу сподобатися, але потім, коли його вживати регулярно, ви зрозумієте, що він не тільки корисний, але і смачний.
У наш час без кави мало хто обходиться, так як в такому швидкому ритмі життя часто доводиться використовувати якісь методи, щоб підбадьоритися і працювати з більшою енергією. Кава — це напій, який додає сил, покращує пам’ять та піднімає настрій. Але такий ефект буде, якщо пити не більше 2-3 чашок кави в день. Якщо випивати більше, то буде зворотний процес, так що всьому має бути міра. З часом простий кави ставати нудним, але можна його урізноманітнити, додавши таку добавку, як імбирний корінь.
Для приготування кави з імбиром краще всього використовувати натуральну каву, так як тільки натуральні кавові зерна зможуть як ніщо краще передати весь смак і аромат напою. Звичайно ж, якщо у вас не виявилося натуральної меленої кави, то можна скористатися розчинною, хоча напій вийде трохи інший.
Кава з імбиром можна готувати з цукром або медом, як більше подобається, хоча без цих добавок напій вийде смачний і ароматний, який також чудово зігріває в холодну пору.
Хто пробував каву з імбиром, то може сказати, що такий напій набагато більше бадьорить і пробуджує ніж звичайний кави. Тим більше що імбир покращує пам’ять, увагу, знімає втому і стимулює мозковий кровообіг.
Немає коментарів:
Дописати коментар