середу, 30 серпня 2017 р.

Елітна кава — рідкісні сорти в обмеженій кількості

У рідкісних екзотичних сортів кави є велика кількість постійних шанувальників. А ті, хто тільки збираються його спробувати, обов’язково оцінять по достоїнству. Ці напої дуже легко стають улюбленими, тими, після яких жоден інший кави не вважається гідним. Деякі люди вважають за краще пити його по настрою, щоб не робити божественну річ банальною. Очевидний факт, що дорогий елітний кави нікого не залишає байдужим, до нього хочеться повертатися знову і знову. Асортимент такого кави досить широкий, так що, зовсім нескладно підібрати унікальний смак для кожного індивіда.
Відмінними рисами елітної кави є: обмежена кількість, стабільний смак і аромат, а також висока ціна. Закуповують зелені кавові зерна в момент збору урожаю на плантаціях, там же проводять обробку і калібрування. Дилери самі виробляють вивіз кави, що гарантує вищу якість.
Зміст:
  • Ямайка Блю Маунтін
  • Копі Лювак
  • Олд Ява
  • Кенія АА Руируиру
  • Жовтий Бурбон
  • Ємен Матари
  • Еквадор Вилкабамба
  • Спешиалти кофі
  • Витриманий кави
  • Відео рада

Ямайка Блю Маунтін

Ямайка Блю Маунтін — всесвітньо відомий сорт кави, який виростає виключно на плантаціях Ямайки. На знаменитій блакитній горі, на висоті 1200 метрів над рівнем море створені просто ідеальні умови для вирощування кави. Там буквально всі супроводжує цього: від багатої вулканічного грунту до збалансованого поєднання дощових і сонячних днів. Багато фахівців з усіх куточків світу вважають, що це кращий сорт кави. Цей царський напій має дуже гармонійний смак, що поєднує в собі кислинку, гірчинку і солодкість і аромат з особливими квітковими і шоколадними нотками. Справжні гурмани також простежують аромат тютюну і пікантного перцю. Каву завжди має однакову якість, стабільний смак і аромат. До речі, це єдиний сорт, який постачають в дерев’яних бочках. Асортимент кави Блю Маунтін досить широкий і включає такі види:
  • Кава в зернах середньої обжарювання — підходить для будь-якого способу заварювання. Його вартість 1600 рублів за 200 грам.
  • Зелений кава в зернах — натуральний екологічно чистий кави преміум класу. Він не тільки дарує найвищу насолоду, але і допомагає боротися із зайвою вагою. Його вартість 4000 рублів за 1 кг.
  • Зерновий кави темного обсмаження — ідеальний натуральний сорт для приготування еспрессо. Ціна за 200 грам — 1600 рублів.
  • Блю Маунтін для заварювання в чашці кава надтонкого помелу. Пропонується упаковками по 10 пакетиків. Вартість — 600 рублів.
  • Розчинна кава — недавно з’явився на ринку, але став вже дуже популярним. За скляну 170 грамову баночку виробники хочуть 2500 рублів.
  • Помел для турки — кави преміум класу екстра дрібного помелу. Підходить для приготування кави в турці. Його ціна 1700 рублів за 200 грам.
  • Свіжообсмажена кави в діжці — 2500 рублів за 200 грам.

Копі Лювак

Копі Лювак — один з найдорожчих кави у світі, що пояснюється його незвичайним способом обробки. Індонезійська звірятко лювак дуже любить стиглі плоди кави. Причому, він відбирає тільки повністю зрілі, але не переспілі зерна. Вони проходять через травну систему в незмінному вигляді. Після цього їх збирають, миють, сушать і обсмажують. Після такої обробки смак кави сильно змінюється і набуває легкий карамельно-шоколадний смак і тонкий аромат. У смаку також відчувається невелика гірчинка і відтінок вершкового масла, нуги і меду, післясмак у нього дуже довгий і стійкий. Ціна за 1 кг — близько 300 доларів.

Олд Ява

Олд Ява — унікальний кави за рахунок методики штучного старіння, який виробляється в Індонезії. Відбірні стиглі ягоди сушать, очищають і складаю в мішки. Зберігають його від двох до шести років при певному температурному режимі. Консистенція напою більш густа і щільна, смак стає солодкуватим і отримується додатковий аромат.

Галапагос

Галапагос — елітний органічний кава, вирощена на Галапагоських островах, де заборонено використання будь-яких хімікатів. Умови зростання значно позначилися на його смаку і ароматі. Він відрізняється великою насиченістю і багатим смаком з легким тоном горіха. Напій має м’яку гіркоту і середню кислотність. Ціна за 250 грам становить 1500 рублів.

Кенія АА Руируиру

Кенія АА Руируиру — елітна кава з Кенії, вирощений на плантаціях, до яких висунуто дуже суворі вимоги. Кенійська кава виділяється підвищеною кислотністю і виразними відтінками лимона, апельсина і різних ягід. Відмінною особливістю є листковий аромат — як тільки ви починаєте пити каву, ви чуєте солодко-карамельний запах, потім він починає гірчити і відчувається смак спецій, вишні і какао. Ця кава гурмани можуть придбати на аукціонах, де ціна досягає дуже великих розмірів.

Жовтий Бурбон

Жовтий Бурбон — досить рідкісний сорт бразильського кави, що вирощується всього на декількох плантаціях з відповідним кліматом. Кава має неповторний аромат і незвичайний смак, в якому гармонійно поєднується гірчинка з кислинкою та солодкими нотками шоколаду і горіха. А багате довгий післясмак подарує вам виразний присмак тютюну і дерева. Можна відчути і смак житнього хліба, який дарує натуральна обробка зерен на сонці.

Ємен Матари

Ємен Матари — кава, який збирається на плантаціях Ємену на висоті 1000-2000 метрів над рівнем моря. Незвичайний смак обумовлений тим, що кавові дерева ростуть у горах на вулканічному попелі. Його ще часто називають «Кавою Лордів». У нього гострий насичений смак присмаком шоколаду, аромат — винно-фруктовий з відтінком диму. М’який і пікантний смак напою обумовлюється унікальною кислинкою. Його можна придбати в зернах в упаковках по 100, 250, 350 і 1000 грам, а також в молотом вигляді вагою 100 і 250 грам. Ціна за 350 грам становить близько 600 рублів.

Австралія Скайберри

Австралія Скайберри — відносно недорогий сорт елітної кави. Він має яскраво виражений фруктовий смак, приємний післясмак і помірну фортецю без гіркоти. Вартість за 100 грам становить 250 рублів.

Еквадор Вилкабамба

Еквадор Вилкабамбапівденноамериканський кави, який збирають вручну на висоті більше 1500 метрів. Цінується ця кава своїм свіжим фруктовим смаком і дуже інтенсивним ароматом. Представлений на ринку дрібним, середнім і грубим помолам, що забезпечує його приготування різними способами. Ціна за 1 кг становить 2700 рублів.

Спешиалти кофі

Спешиалти кофі — кава, який об’єднує в упаковці тільки зерна однакового розміру, зібрані з однієї плантації. Ця кава проходить 10 ступенів відбору і доставляється замовнику протягом 2 діб з моменту обжарювання.

Витриманий кави

Витриманий кава — кава, який зберігався в спеціальних мішках кілька років (від 1 до 10). Варто відзначити, що велике значення має вологість і температура складу, провітрювання мішків. Все це робиться для того, щоб кава придбав багатий насичений смак, аромат і особливий колір. Він також знаходить цікаву густоту і більш щільну консистенцію. Кава з п’ятирічною витримкою називається ейджед кави, а з більш довгою — вінтаж кави.
Одного разу відкривши для себе елітний кави, справжні цінителі і гурмани вже не визнають звичайний кави. З-за високої ціни далеко не всі можуть дозволити собі таку розкіш. Але, якщо ви дійсно любите каву, то не відмовте собі в маленькому задоволенні на свято.

Немає коментарів:

Дописати коментар