Кава з сиропом
Перший кави, який почали варити був більше схожий на жовтувату воду, так як його готували з шкірки кавових зерен. Але, вже пізніше почали варити каву з самих зерен, тоді напій став більш звичного кольору. Так як каву почали готувати вперше в Туреччині, а все, що виходило з цієї країни сприймалося, як щось негативне, то вживати класичний чорний кава всі боялися. Тому стали додавати до кави молоко, так напій стає м’якше.
Зараз існує безліч рецептів заварювання кави з добавками — капучино, латте. Кава з сиропом став дуже популярним, особливо серед молоді. Сиропи добре використовувати тим, хто любить пробувати кожен раз щось нове, тим більше, що смаки сиропів існують дуже різні. Кава з сиропом підійде тим людям, хто звик не просто пити каву, а насолоджуватися неповторним смаком.
Перед тим, як готувати каву з сиропом, необхідно пам’ятати, що самі по собі сиропи мають досить виражений смак. Тому слід дотримуватися потрібних пропорцій під час приготування напою. Якщо це чашка кави еспрессо, то на неї вистачить 1 ч. л. сиропу, а ось для капучино або іншого кавового напою, який має обсяг близько 200 мл — 4-5 ч. л. що стосується кавових коктейлів, то там можна додавати 6 ч. л. сиропу.
Також варто враховувати, на основі чого приготований даний сироп, так як на основі фруктози сиропи набагато солодше, ніж сиропи на основі сахарози.
Зміст:
- Кава солодкий
- Кава кубинський
- Кава з льодом
- Кава з молоком
- Класичний кави з сиропом
- Кава з карамельним сиропом
- Каву з гарячим молоком
- Кава з морозивом
- Кава з ваніллю
- Кава з апельсиновим соком
- Кава з корицею
- Заварну каву
- Кава з морозивом і сиропом
- Кава з кленовим сиропом
- Відео рецепт
Кава солодкий
Інгредієнти:- подрібнене листя м’яти — 2 ст. л.
- вода холодна — 3 склянки
- кава мелена натуральний — 200 г
- цукровий пісок — 0,5 кг
Заварити 200 г меленої кави в 2 склянках води. Додати готову каву в м’ятну суміш, перемішати і розлити по пляшках. У будь-який час можна готувати м’ятний кави.
Кава кубинський
Інгредієнти:- сироп — 10 мл
- натуральний кава — 2 ч. л.
Кава з льодом
Інгредієнти:- холодний кави латте — 1 стакан
- сироп — 20 мл
- лід — 2 кубики
- холодне молоко — 75 мл
Покласти в прозорий стакан кубики льоду, а також налити холодне молоко. Після цього додати латте з сиропом і все перемішати.
Кава з молоком
Інгредієнти:- сироп — 15 мл
- натуральна мелена кава — 2 ч. л.
- молоко — за смаком
Класичний кави з сиропом
Інгредієнти:- мелений натуральна кава — 1 ст. л.
- молоко — 100 мл
- лід — 2 кубики
- сироп — 20 мл
Кава з карамельним сиропом
Інгредієнти:- еспресо — 1 чашка
- карамельний сироп — 40 мл
- сік з апельсина — 0,5 склянки
Каву з гарячим молоком
Інгредієнти:- еспресо — 50 мл
- гаряче молоко — 150 мл
- сироп — 10 мл
Кава з морозивом
Інгредієнти:- кави дрібного помелу — 1 ст. л.
- шоколадний сироп — 25 мл
- холодне молоко — 200 мл
- морозиво пломбір — 60 г
- збиті вершки — 60 г
- чорний шоколад — за смаком
- лід — 3 кубики
За допомогою блендера збити 3 шматочки льоду. Потім додати каву, шоколадний сироп, холодне молоко і морозиво пломбір. Збивати всі блендером близько 2 хвилин. Вилити готову кавову суміш у високий прозорий келих, потім прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом.
Кава з ваніллю
Інгредієнти:- ванільний сироп — 4 ст. л.
- молоко — 2 ст. л.
- кави грубого помелу — 2 ч. л.
Кава з апельсиновим соком
Інгредієнти:- кави тонкого помелу — 1 ст. л.
- карамельний сироп — 50 мл
- апельсиновий сік свіжовичавлений — 120 мл
Кава з корицею
Інгредієнти:- холодне свіже молоко — 200 мл
- сироп шоколадний — 1 ст. л.
- кава розчинна — 1 ст. л.
- лід — 2 кубики
- цукровий пісок
- кориця
Заварну каву
Інгредієнти:- кава — 4 склянки
- цукровий пісок — 50 г
- шоколадний сироп — 50 мл
- палички кориці — 4 шт.
- гвоздика — 0,5 ч. л.
- насіння анісу — 0,5 ч. л.
- вершки збиті — 100 г
- скибочки апельсина — кілька штук
- скибочки лимона — кілька штук
Готовий напій процідити в чашки і прикрасити збитими вершками і по краях чашки викласти шматочки апельсина і лимона.
Кава з морозивом і сиропом
Інгредієнти:- холодний кави — 1 стакан
- ванільне морозиво — 1 шт.
- шоколадний сироп — 2.5 ст. л.
- дрібно порубані льодяники — 1 ч. л.
- збиті вершки — 2 ст. л.
Кава з кленовим сиропом
Інгредієнти:- молоко — 100 мл
- натуральна кава в зернах — 3 ст. л.
- кленовий сироп — 1 ст. л.
- цукрова пудра — 4 ч. л.
- кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.
- какао-порошок — 4 ч. л.
- шоколад розтоплений — 2 ч. л.
- вода — 100 мл
Спочатку треба змішати какао-порошок і цукрову пудру, додати невелику кількість води. Поставити на вогонь.
Також окремо змішати крохмаль з невеликою кількістю холодної води. Додавати какао розчинений у воді крохмаль необхідно після того, як какао почне закипати. Вилити крохмаль і перемішати. Потім додати тертий або розтоплений шоколад і знову все перемішати. Після того, як крохмаль схопиться, і суміш загусне, її можна знімати з вогню.
Коли топінг охолоне, потрібно перелити його в банку, яка має тонкий носик, що зручно для малювання. Кава в зернах треба перемолоти в кавомолці. Заварити каву еспресо кава-машині. Молоко для цього напою має бути холодним. Спінити молоко, його температура повинна вийти близько 67 градусів.
На дно склянки необхідно налити кленовий сироп. Його повинно бути в склянці близько 1-2 сантиметрів.
Другим шаром спінене молоко. Четвертим шаром також буде спінене молоко. Його потрібно викладати акуратно ложкою.
Третім шаром буде гарячий кави, тільки його необхідно наливати тонкою цівкою, щоб він опинився посередині між другим і четвертим шаром і шару не перемішалися.
З допомогою бамбукової шпажки і приготованого шоколадного топінгу, потрібно зробити малюнок на каву.
Немає коментарів:
Дописати коментар