середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з сіллю

Кава з сіллю

Більшість людей звикли пити каву з цукром, але на острові Тайвань вирішили поламати ці традиції і почали пити каву з сіллю. Ті, хто пробував цей незвичайний напій, стверджують, що він має особливий смак, який не можна ні з чим порівняти. Маленька щіпка солі пом’якшує воду і підсилює аромат, а також кави допомагає розкритися по повній. Деякі сорти мають кислуватим смаком, який легко можна компенсувати одним грамом солі. Кава з сіллю прийнято подавати в маленьких кавових чашках, його не проціджують і п’ють з гущею, яку можна осадити двома краплями холодної води. Окремо подають холодну кип’ячену воду, яку запивають кавою.
Також варто відзначити, що цей напій може вийти тільки з якісних зерен, зварених в мідної або латунної турці. Далі ми пропонуємо вам кілька перевірених рецептів кави з сіллю, які використовують різні народи у всіх куточках світу. Тепер ви зможете спробувати щось незвичайне і запам’ятовується.
Зміст:
  • Алжирський кава з сіллю
  • Кава з коньяком і сіллю
  • Турецька кава з сіллю і перцем
  • Кава з корицею і сіллю
  • Вершковий кава з сіллю
  • Оригінальний кава з сіллю і апельсином

Алжирський кава з сіллю

Інгредієнти:
  • кава — 2 ч. ложки
  • холодна вода — 180 мл
  • цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • кухонна сіль — щіпка
В турку насипаємо 2 ложечки хорошої кави, цукор, сіль і заливаємо холодною чистою водою. Ставимо на маленький вогонь і, не перемішуючи, чекаємо, поки підніметься пінка доверху. Знімаємо кави з вогню і акуратно ставимо турку в холодну воду на пів-хвилини.

Кава з коньяком і сіллю

Інгредієнти:
  • кави тонкого помелу — 1,5 ч. ложки
  • окріп — 1 чашка
  • сіль — щіпка
  • коньяк — 1 ч. ложка
Заварити каву звичайним способом, процідити його і додати сіль. Влити ложечку коньяку і за бажанням трохи підсолодити.

Турецька кава з сіллю і перцем

Інгредієнти:
  • натуральна кава -1 ч. ложка
  • сіль — щіпка
  • чорний перець — ¼ ч. ложки
  • масло вершкове — 2-3 г
  • вода — 180 мл
Кип’ятимо в турці воду, засипаємо кави і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню. Додаємо в кава чорний перець і знову ставимо на вогонь, повторюємо цю процедуру кілька разів, в кінці додаємо вершкове масло і сіль. Наливаємо в чашку тільки, коли гущавина осяде.

Кава з корицею і сіллю

Інгредієнти:
  • кориця — ½ ч. ложки
  • мелена кава — 2 ч. ложки
  • вода — 200 мл
  • велика сіль — 3 крупинки
  • цукор — 1 ч. ложка
Засипаємо в турку каву і цукор, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Коли напій почне закипати, додаємо в нього сіль і корицю.

Вершковий кава з сіллю

Інгредієнти:
  • розчинна кава — 1 ч. ложка
  • окріп — 150 мл
  • вершки жирні — 3 ч. ложки
  • цукор — 1 ч. ложка
  • сіль — 1/8 ч. ложки
  • ваніль — ¼ ч. ложки
Спочатку робимо вершковий соус, який будемо додавати в каву. Для цього варимо в маленькій мисці вершки з цукром і ваніллю, поки суміш не загусне. Робимо мелену каву, додаємо сіль і вийшла вершкову карамель.

Оригінальний кава з сіллю і апельсином

Інгредієнти:
  • натуральна кава — 1 ч. ложка
  • апельсинова цедра — ½ ч. ложки
  • вода — 150 мл
  • сік апельсиновий — 1 ч. ложка
  • сіль — щіпка
  • цукровий пісок — 1 ч. ложка
В турку насипаємо сіль, цукор і каву, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. У готовий напій додаємо апельсиновий сік і цедру. За бажанням це можна замінити апельсиновим лікером.

Немає коментарів:

Дописати коментар