
Більшість
людей звикли пити каву з цукром, але на острові Тайвань вирішили
поламати ці традиції і почали пити каву з сіллю. Ті, хто пробував цей
незвичайний напій, стверджують, що він має особливий смак, який не можна
ні з чим порівняти. Маленька щіпка солі пом’якшує воду і підсилює
аромат, а також кави допомагає розкритися по повній. Деякі сорти мають
кислуватим смаком, який легко можна компенсувати одним грамом солі. Кава
з сіллю прийнято подавати в маленьких кавових чашках, його не
проціджують і п’ють з гущею, яку можна осадити двома краплями холодної
води. Окремо подають холодну кип’ячену воду, яку запивають кавою.
Також варто відзначити, що цей напій може вийти тільки з якісних
зерен, зварених в мідної або латунної турці. Далі ми пропонуємо вам
кілька перевірених рецептів кави з сіллю, які використовують різні
народи у всіх куточках світу. Тепер ви зможете спробувати щось
незвичайне і запам’ятовується.
Зміст:
- Алжирський кава з сіллю
- Кава з коньяком і сіллю
- Турецька кава з сіллю і перцем
- Кава з корицею і сіллю
- Вершковий кава з сіллю
- Оригінальний кава з сіллю і апельсином
Алжирський кава з сіллю
Інгредієнти:
- кава — 2 ч. ложки
- холодна вода — 180 мл
- цукровий пісок — 1 ч. ложка
- кухонна сіль — щіпка
В турку насипаємо 2 ложечки хорошої кави, цукор, сіль і заливаємо
холодною чистою водою. Ставимо на маленький вогонь і, не перемішуючи,
чекаємо, поки підніметься пінка доверху. Знімаємо кави з вогню і
акуратно ставимо турку в холодну воду на пів-хвилини.
Кава з коньяком і сіллю
Інгредієнти:
- кави тонкого помелу — 1,5 ч. ложки
- окріп — 1 чашка
- сіль — щіпка
- коньяк — 1 ч. ложка
Заварити каву звичайним способом, процідити його і додати сіль. Влити ложечку коньяку і за бажанням трохи підсолодити.
Турецька кава з сіллю і перцем
Інгредієнти:
- натуральна кава -1 ч. ложка
- сіль — щіпка
- чорний перець — ¼ ч. ложки
- масло вершкове — 2-3 г
- вода — 180 мл
Кип’ятимо в турці воду, засипаємо кави і доводимо до кипіння, потім
знімаємо з вогню. Додаємо в кава чорний перець і знову ставимо на
вогонь, повторюємо цю процедуру кілька разів, в кінці додаємо вершкове
масло і сіль. Наливаємо в чашку тільки, коли гущавина осяде.
Кава з корицею і сіллю
Інгредієнти:
- кориця — ½ ч. ложки
- мелена кава — 2 ч. ложки
- вода — 200 мл
- велика сіль — 3 крупинки
- цукор — 1 ч. ложка
Засипаємо в турку каву і цукор, заливаємо водою і ставимо на середній
вогонь. Коли напій почне закипати, додаємо в нього сіль і корицю.
Вершковий кава з сіллю
Інгредієнти:
- розчинна кава — 1 ч. ложка
- окріп — 150 мл
- вершки жирні — 3 ч. ложки
- цукор — 1 ч. ложка
- сіль — 1/8 ч. ложки
- ваніль — ¼ ч. ложки
Спочатку робимо вершковий соус, який будемо додавати в каву. Для
цього варимо в маленькій мисці вершки з цукром і ваніллю, поки суміш не
загусне. Робимо мелену каву, додаємо сіль і вийшла вершкову карамель.
Оригінальний кава з сіллю і апельсином
Інгредієнти:
- натуральна кава — 1 ч. ложка
- апельсинова цедра — ½ ч. ложки
- вода — 150 мл
- сік апельсиновий — 1 ч. ложка
- сіль — щіпка
- цукровий пісок — 1 ч. ложка
В турку насипаємо сіль, цукор і каву, заливаємо гарячою водою і
доводимо до кипіння. У готовий напій додаємо апельсиновий сік і цедру.
За бажанням це можна замінити апельсиновим лікером.
Немає коментарів:
Дописати коментар