середу, 30 серпня 2017 р.

Марагоджип кава

Марагоджип кава: його якість і думка фахівців

Марагоджип — це один з різновидів арабіки. Така різновид з’явилася неподалік міста Марагоджип, який знаходиться в бразильському штаті Байа. На деревах кави Марагоджип ростуть самі великі зерна, які не порівняти з будь-якими іншими.
З часом такий сорт кави поширився по всій Латинській Америці. Незважаючи на те, що в Нікарагуа сорт Марагоджип дуже великий, набагато смачніше цей же кава, вирощена в Гватемалі. Нікарагуа Марагоджип характеризується терпким гіркуватим смаком, але є тонкі винні відтінки, які відрізняються дивовижним ароматом. Існує ще одна родзинка кави Нікарагуа Марагоджип — це яскраво виражені квіткові і фруктові нотки. Ще кава має легку кислинку, яка тільки прикрашає весь букет цього напою.
Зміст:
  • Слово фахівцям
  • Мексиканський Марагоджип
  • Якість Марагоджип кави

Слово фахівцям

Фахівці вважають, що кава Марагоджип є одним з найкращих і найбільших сортів кави. Той, кому пощастило спробувати такий напій, зміг насолодитися справді збалансованим смаком і тонким ароматом. Вперше кава Марагоджип був знайдений неподалік однойменного міста в Бразилії. Але в наш час можна отримати такий кава, вирощена та в інших країнах. Цей кави збирають у Гватемалі, Мексиці та Нікарагуа. Незважаючи на те, що зерна кави Марагоджип завжди великі, на смак, залежно від місця зростання, вони відрізняються за смаком.

Мексиканський Марагоджип

Що стосується, мексиканської Марагоджип, то він славиться своєю легкою консистенцією, а також шоколадно-горіховим смаком. На смак також такої кави трохи резковат.
Сам кави Марагоджип славиться своїм насиченим смаком. А от кави з Нікарагуа Марагоджип відомий яскравим і насиченим смаком, який переходить у тривалий післясмак. Кава з Нікарагуа наповнений квітковими і фруктовими нотками. Цей напій досить міцний, тому добре бадьорить вранці і допомагає прокинутися. Навіть молоко не може перебити весь букет смаку та аромату кави з Нікарагуа Марагоджип.
Кава Марагоджип — це великі маслянисті зерна, які у розмірі перевищують відомі сорти арабіки в 3,5 рази. В цьому сорті кави поєднуються традиції, новаторство, а також високі технології. Кава Марагоджип вважається одним з найбільш популярних сортів у всьому світі.
Смак кави Марагоджип значно відрізняється від інших сортів, тому, щоб не робити на цьому акцент, такий каву готують в сумішах. Але у світі є дуже багато любителів сорти Марагоджип, які не заважають його з іншими сортами, а готують виключно цей напій.
Мексиканський Маргоджип відрізняється від звичної арабіки не тільки великими зернами, але і невеликою гіркуватістю. Така кава має дивовижно тонким квітковим букетом і благородним гоструватим смаком.

Якість Марагоджип кави

Взагалі, людству відомо дуже багато кавових дерев, але придатними для вживання є тільки два: робуста і арабіка. Одним із сортів арабіки є кава Марагоджип. Таку каву рекордсмен за найбільшим зернам. Кава Марагоджип вирощується на висоті 600-700 метрів над рівнем моря. Він має дуже м’який та насичений аромат, неповторним шоколадним смаком.
Бразильці не знали, які дерева приживуться на їх землі, поетом привезли всі існуючі і висадили їх на невеликій ділянці. Багато дерева прижилися і перезапылились. Після цього деякі дерева пересадили на інші ділянки. Деякі з пересаджених дерев загинули, але інші дали врожай зерен небувалого перш гігантського розміру. Часто можна почути іншу назву кави Марагоджип — слонові зерна. Дерева Марагоджип не вибагливі до погодних умов і температури, але мають один недолік — не дають стійкого потомства.

Немає коментарів:

Дописати коментар