Кава зі спеціями
Кава з перцем або корицею чудово зігріє холодної восени або взимку. Таку каву підбадьорить і, одночасно, заспокоїть. Спеції зроблять напій ще яскравіше і ароматні. Смак кави запам’ятається надовго.
Рецептів кави зі спеціями досить багато. Кожен може вибрати для себе найкращий. Любителі кави можуть урізноманітнити свою кавову церемонію і зробити кожну чашечку кави не схожою на попередню. Це можливо завдяки спеціям, які можна змінювати, залежно від того, який аромат бажаєте сьогодні відчути. Також можна експериментувати з їх кількістю. Додаючи спеції в різних пропорціях, можна добитися ідеального співвідношення.
Зміст:
- Кава з корицею
- Кава з какао та корицею
- Кава з м’ятою
- Ванільний кави
- Кава з часником
- Відео рецепт
Кава з корицею
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 1.5 ч. л.
- вода холодна — 150 мл
- кориця — 0.5 палички
Кава з какао та корицею
Інгредієнти:- мелена кава — 2 ч. л.
- вода холодна — 200 мл
- какао порошок — 0.25 ч. л.
- кориця — 0.5 палички
Кава з м’ятою
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 2 ч. л.
- м’ята свіжа — 4 листочка
- очищена вода холодна — 120 мл
- цукровий пісок — 2 ч. л.
Ванільний кави
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 3 ч. л.
- ваніль — 1 паличка
- м’ята — 4 листочка
- холодна очищена вода — 200 мл
- цукровий пісок — 5 ч. л.
Після цього треба додати до цукру мелену каву і паличку ванілі. Залити все холодною водою і поставити варитися на маленькому вогні. Варити каву слід до закипання, а коли пінка почне підніматися, зняти турку з вогню. Тільки не варто кави кип’ятити, бо зникнуть всі корисні властивості напою.
Листочки м’яти помити і порвати на шматки. Потовкти у ступці м’яту і розкласти по чашках. Процідити кави від гущі і розлити по чашках з м’ятою.
Кава з часником
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 2 ч. л.
- часник — 2 зубчики
- холодна очищена вода — 300 мл
- цукровий пісок — за смаком
- сіль, чорний мелений перець — щіпка
Немає коментарів:
Дописати коментар