Каву з алкоголем
Відмінно поєднується з кавою м’ятний лікер, горілка, ром, віскі, шоколадний лікер, ванільний і багато інших. Практично всі алкогольні напої можна додавати в каву, головне дотримуватися пропорцію, щоб його не було надто багато, так як будь-коктейль на основі кави повинен мати виражений смак кави.
Найвідомішим каву з алкоголем є Irish Coffee — це традиційний ірландський кави, який відмінно зігріває в холодну погоду. Головним інгредієнтом цього напою є ірландський віскі.
Практично завжди каву з алкоголем подається гарячим. Також важливим моментом є збереження високої температури коктейлю. Для цього перед приготуванням напою, чашку необхідно підігріти. Висока температура рідини здатна зробити смак алкоголю більш вираженим.
Так як алкоголь розслаблює організм, а кава — бадьорить, то поєднання таких продуктів сприяє підняттю тонусу організму, а також зігріває.
- Кава з ромом
- Кава з коньяком
- Кава з бренді
- Кава з апельсиновим лікером
- Кава з лікером мигдальним
- Кава з лікером Бейліз
- Кава з віскі
- Класичний каву з коньяком
- Кава з гвоздикою і цедрою лимона
- Класичний кави з лікером
- Ромовий кави
- Кава з шоколадом і бренді
Кава з ромом
Інгредієнти:- кави дрібного помелу — 1 ст. л.
- ром — 20 л
- морозиво пломбір — 75 г
Кава з коньяком
Інгредієнти:- чорний мелений кава — 6 ч. л.
- коньяк — за смаком
- вода — 1 стакан
- сіль — щіпка
- цукровий пісок — за смаком
Напій необхідно розлити по чашках, і в кожну додати коньяк і цукровий пісок.
Кава з бренді
Інгредієнти:- готовий гарячий кава — 35 мл
- бренді — за смаком
- цукровий пісок
- збиті вершки — 10 г
Кава з апельсиновим лікером
Інгредієнти:- гарячий кава — 60 мл
- апельсиновий лікер — кілька крапель
- вершки — 1 ч. л.
- коньяк — 60 мл
- цукровий пісок — за смаком
Кава з лікером мигдальним
Інгредієнти:- вода холодна — 1 стакан
- мелений натуральна кава — 20 г
- горіхи мигдалю — 20 г
- мигдальний лікер — 50 г
- вершки збиті — 3 ст. л.
- цукровий пісок — за смаком
Засипати в турку цю суміш і залити водою. Поставити турку а вогонь і варити до закипання. Як тільки піна почне підніматися, зняти турку з вогню і дати настоятися. Потім треба ще раз поставити турку на вогонь і довести до кипіння. Залишити настоюватися кави близько 5 хвилин.
Готовий напій розлити по чашках, додати мигдальний лікер і цукор. Прикрасити все збитими вершками, які можна приготувати самостійно з жирних вершків.
Кава з лікером Бейліз
Інгредієнти:- натуральний кава — 70 мл
- лікер Бейліз — 50 мл
- вершки збиті — 2 ст. л.
- тертий шоколад — 10 г
Кава з віскі
Інгредієнти:- віскі — 25 мл
- чорний мелений кава — 2 ч. л.
- сироп цукровий — 25 мл
- збиті вершки — 3 ст. л.
- зерна кави
Приготувати заварний кави в турці і налити в келих. Зверху можна прикрасити збитими вершками і укласти кілька кавових зерен.
Класичний каву з коньяком
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 2 ч. л.
- коньяк — 2 ч. л.
Кава з гвоздикою і цедрою лимона
Інгредієнти:- натуральна кава — 1 ч. л.
- цукровий пісок — 2 ч. л.
- коньяк — 30 мл
- кориця — щіпка
- гвоздика — 1 шт.
- цедра лимона
Підготувати блюдце, на яке викласти цукровий пісок, гвоздику, корицю і натерту цедру лимона. Залити все коньяком і підпалити.
Готову каву налити в чашку, а коньяк процідити через сито. Додати коньяк кава і можна пити готовий напій.
Класичний кави з лікером
Інгредієнти:- чорний мелений кава — 3 ч. л.
- вода холодна — 1 стакан
- лікер — за смаком
Дати можливість напою настоятися близько 5 хвилин, а потім налити в чашку і додати лікер.
Ромовий кави
Інгредієнти:- цукор рафінад — 1 шматочок
- гарячий чорний кава — 1 чашка
- ром — 10 г
Кава з шоколадом і бренді
Інгредієнти:- кава з ароматом ванілі — 1 чашка
- тертий шоколад — 2 ч. л.
- цукровий пісок — 2 шматка
- збиті вершки — 2 ст. л.
- бренді — 45 г
Немає коментарів:
Дописати коментар