середу, 30 серпня 2017 р.

Каву з алкоголем

Каву з алкоголем

Так як у наш час все більше відкривається різних барів, ресторанів і кафе, то кожен з них хоче відзначитися чим-небудь. Все частіше стали з’являтися в меню таких закладів різні алкогольні коктейлі на основі кави.
Відмінно поєднується з кавою м’ятний лікер, горілка, ром, віскі, шоколадний лікер, ванільний і багато інших. Практично всі алкогольні напої можна додавати в каву, головне дотримуватися пропорцію, щоб його не було надто багато, так як будь-коктейль на основі кави повинен мати виражений смак кави.
Найвідомішим каву з алкоголем є Irish Coffee — це традиційний ірландський кави, який відмінно зігріває в холодну погоду. Головним інгредієнтом цього напою є ірландський віскі.
Практично завжди каву з алкоголем подається гарячим. Також важливим моментом є збереження високої температури коктейлю. Для цього перед приготуванням напою, чашку необхідно підігріти. Висока температура рідини здатна зробити смак алкоголю більш вираженим.
Так як алкоголь розслаблює організм, а кава — бадьорить, то поєднання таких продуктів сприяє підняттю тонусу організму, а також зігріває.
  • Кава з ромом
  • Кава з коньяком
  • Кава з бренді
  • Кава з апельсиновим лікером
  • Кава з лікером мигдальним
  • Кава з лікером Бейліз
  • Кава з віскі
  • Класичний каву з коньяком
  • Кава з гвоздикою і цедрою лимона
  • Класичний кави з лікером
  • Ромовий кави
  • Кава з шоколадом і бренді

Кава з ромом

Інгредієнти:
  • кави дрібного помелу — 1 ст. л.
  • ром — 20 л
  • морозиво пломбір — 75 г
Для початку потрібно покласти в прозорий стакан високий морозиво. Потім заварити міцну каву і процідити його в цей стакан. В кінці додати ром.

Кава з коньяком

Інгредієнти:
  • чорний мелений кава — 6 ч. л.
  • коньяк — за смаком
  • вода — 1 стакан
  • сіль — щіпка
  • цукровий пісок — за смаком
Спочатку потрібно насипати кави в турку, залити холодною водою і поставити варитися. Коли кава почне закипати, вимкнути його. Готову каву додати щіпку солі.
Напій необхідно розлити по чашках, і в кожну додати коньяк і цукровий пісок.

Кава з бренді

Інгредієнти:
  • готовий гарячий кава — 35 мл
  • бренді — за смаком
  • цукровий пісок
  • збиті вершки — 10 г
В першу чергу слід заварити каву в турці. Нагріти прозорий келих і налити в нього бренді. Зверху налити готовий кави, додати цукровий пісок і прикрасити збитими вершками.

Кава з апельсиновим лікером

Інгредієнти:
  • гарячий кава — 60 мл
  • апельсиновий лікер — кілька крапель
  • вершки — 1 ч. л.
  • коньяк — 60 мл
  • цукровий пісок — за смаком
Спочатку потрібно нагрівати келих і налити в нього гарячу каву. Додати апельсиновий лікер, коньяк, цукровий пісок і перемішати. Зверху тонкою цівкою влити вершки.

Кава з лікером мигдальним

Інгредієнти:
  • вода холодна — 1 стакан
  • мелений натуральна кава — 20 г
  • горіхи мигдалю — 20 г
  • мигдальний лікер — 50 г
  • вершки збиті — 3 ст. л.
  • цукровий пісок — за смаком
Каву треба брати різних сортів по 10 грам. Весь кави і мигдальні горіхи підсмажити на сильному вогні, а потім подрібнити в кавомолці.
Засипати в турку цю суміш і залити водою. Поставити турку а вогонь і варити до закипання. Як тільки піна почне підніматися, зняти турку з вогню і дати настоятися. Потім треба ще раз поставити турку на вогонь і довести до кипіння. Залишити настоюватися кави близько 5 хвилин.
Готовий напій розлити по чашках, додати мигдальний лікер і цукор. Прикрасити все збитими вершками, які можна приготувати самостійно з жирних вершків.

Кава з лікером Бейліз

Інгредієнти:
  • натуральний кава — 70 мл
  • лікер Бейліз — 50 мл
  • вершки збиті — 2 ст. л.
  • тертий шоколад — 10 г
Спочатку потрібно заварити каву і налити його у високий скляний келих. Після цього трохи підігріти лікер Бейліз і додати його в каву. Прикрасити напій збитими вершками і тертим шоколадом.

Кава з віскі

Інгредієнти:
  • віскі — 25 мл
  • чорний мелений кава — 2 ч. л.
  • сироп цукровий — 25 мл
  • збиті вершки — 3 ст. л.
  • зерна кави
В першу чергу слід підігріти склянку для кави, а потім додати цукровий сироп. Після цього додати віскі. Далі потрібно підпалити віскі, так він прогріється. Перемішати готову суміш.
Приготувати заварний кави в турці і налити в келих. Зверху можна прикрасити збитими вершками і укласти кілька кавових зерен.

Класичний каву з коньяком

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • коньяк — 2 ч. л.
Кава слід викласти у дрібне сито і ретельно утрамбувати його. Після цього налити коньяк і накрити ще однією порцією меленої кави. Закип’ятити воду, а сито покласти над чашкою. Налити гарячу воду через сито в чашку, а потім накрити чашку, щоб напій добре запарився.

Кава з гвоздикою і цедрою лимона

Інгредієнти:
  • натуральна кава — 1 ч. л.
  • цукровий пісок — 2 ч. л.
  • коньяк — 30 мл
  • кориця — щіпка
  • гвоздика — 1 шт.
  • цедра лимона
Для початку потрібно покласти мелену каву в турку, залити холодною водою і поставити на вогонь, тільки кави не кип’ятити.
Підготувати блюдце, на яке викласти цукровий пісок, гвоздику, корицю і натерту цедру лимона. Залити все коньяком і підпалити.
Готову каву налити в чашку, а коньяк процідити через сито. Додати коньяк кава і можна пити готовий напій.

Класичний кави з лікером

Інгредієнти:
  • чорний мелений кава — 3 ч. л.
  • вода холодна — 1 стакан
  • лікер — за смаком
Перед приготуванням потрібно нагріти кавник або турку, промивання гарячою водою. Додати в турку мелений кави і залити все гарячою водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
Дати можливість напою настоятися близько 5 хвилин, а потім налити в чашку і додати лікер.

Ромовий кави

Інгредієнти:
  • цукор рафінад — 1 шматочок
  • гарячий чорний кава — 1 чашка
  • ром — 10 г
Заварити чашку міцної кави і налити його в чашку. Після цього викласти в ложку шматочок цукру і потримати його над чашкою, щоб він підігріли від пари. Додати ложку з цукром ром і ще трохи почекати, поки ром також не підігріється. Далі треба підпалити ром з цукром над чашкою, тільки так, щоб цукор капав в чашку.

Кава з шоколадом і бренді

Інгредієнти:
  • кава з ароматом ванілі — 1 чашка
  • тертий шоколад — 2 ч. л.
  • цукровий пісок — 2 шматка
  • збиті вершки — 2 ст. л.
  • бренді — 45 г
Чашку перед приготуванням потрібно підігріти, для цього можна просто помити її гарячою водою. На дно чашки покласти цукровий пісок і залити бренді. Після цього підпалити бренді, а потім додати гарячий ванільний кави. Готовий напій прикрасити збитими вершками і зверху натерти шоколад. Таку каву краще всього вживати після ситної вечері, так як він має у своєму складі алкоголь.

Немає коментарів:

Дописати коментар