середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з маршмеллоу

Кава з маршмеллоу

Зефір — це солодкі пастилки, які дещо схожі на жувальний зефір, але його можна їсти сирим, можна підсмажувати на відкритому вогні, готувати з нього торти. Ця солодкість готується з кукурудзяного сиропу, желатину і цукру. Ще одним відмінним варіантом використання маршмеллоу є додавання в гарячі напої, особливо в каву. Натуральна кава з маршмеллоу — відмінне поєднання, тим більше що такий напій готується досить просто і швидко.
Щоб приготувати каву з маршмеллоу, необхідно просто заварити свіжий кави і покласти в нього маршмеллоу. Коли ця солодкість потрапляє в чашку з гарячим напоєм, частина розчиняється, утворивши світлу піну, а частина залишається шматочками.
Коли подається кава з маршмеллоу, то солодкі десерти можуть і не знадобитися, так як не розчинені шматочки в каву можуть послужити в якості десерту.
Зефір — це аналог пастили, але тільки робляться без яєць. На вигляд ці солодкі шматочки дуже схожі на зефір, хоча це зовсім інше блюдо. Складаються ці цукерки з цукру, кукурудзяного сиропу, желатину, розчиненого в гарячій воді, ароматизаторів і декстрози. Все це збивається до стану губки. Часто маршмеллоу називають міні-зефіром, хоча на смак зовсім інші. На відміну від зефіру, у складі маршмеллоу немає ні яєчного білка, ні яблучного пюре.
Спробувавши каву з маршмеллоу один раз, вже назавжди залишитеся поціновувачем цього чудового напою. Можна також приготувати какао з маршмеллоу, особливо такий напій сподобатися дітям.
Зміст:
  • Класичний кави з маршмеллоу
  • Заварну каву
  • Кава з молоком
  • Какао з маршмеллоу
  • Кава з чорним шоколадом
  • Кава з ваніллю і збитими вершками
  • Відео рецепт

Класичний кави з маршмеллоу

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • маршмеллоу — 50 г
Для початку потрібно засипати каву в турку, залити водою і поставити на вогонь. Коли кава почне кипіти, зняти з вогню і настояти кілька хвилин. Готовий напій процідити від гущі. Покласти в чашку з кавою кілька шматочків маршмеллоу, почекати поки солодощі трохи розчиняться, тоді утворюється пінка, можна трохи перемішати.

Заварну каву

Інгредієнти:
  • натуральний кава — 1 чашка
  • машмеллоу — 10 шт.
  • цукровий пісок — за смаком
В першу чергу слід заварити чашку кави, а потім покласти в неї кілька штук маршмеллоу. Ложкою акуратно перевернути солодощі, щоб вийшла пінка. Такий напій можна приготувати з розчинною кавою, смак також чудовий. Цукровий пісок можна додавати в каву, а можна обійтися і без нього.

Кава з молоком

Інгредієнти:
  • молоко — 160 мл
  • мелений натуральна кава — 1.5 ч. л.
  • маршмеллоу — 2 шт.
  • цукровий пісок — за смаком
Для початку потрібно закип’ятити молоко, всипати в нього каву і поварити кілька хвилин, щоб кава запарився. Готовий кавовий напій налити в чашку, покласти в нього кілька штук маршмеллоу і трохи вимісити. Додати в каві трохи цукру. Коли маршмеллоу стане трохи танути, на поверхні чашки утворюється пінка.

Какао з маршмеллоу

Інгредієнти:
  • молоко — 150 мл
  • какао-порошок — 2 ч. л.
  • цукровий пісок — 1 ч. л.
  • маршмеллоу — 5 шт.
Закип’ятити молоко, а в той час змішати какао-порошок з цукровим піском, додати трохи гарячої води, перемішати до однорідного стану і вилити в кипляче молоко. У готове какао додати декілька штук маршмеллоу і акуратно вимішати ложкою, щоб вийшла світла пінка. Готовий напій подавати в теплому вигляді, можна з трубочками.

Кава з чорним шоколадом

Інгредієнти:
  • чорний шоколад — 100 г
  • молоко — 100 мл
  • маршмеллоу — 4 шт.
Спочатку потрібно закип’ятити молоко. Плитку шоколаду розтопити на водяній бані. Додати шоколад, молоко і перемішати. Можна для цього напою використовувати розчинний гарячий шоколад. Після приготування в гарячий шоколад необхідно додати кілька маршмеллоу. Акуратно ложкою перевернути маршмеллоу, щоб утворилася пінка.

Кава з ваніллю і збитими вершками

Інгредієнти:
  • желатин — 25 г
  • холодна вода — 1 стакан
  • сироп кукурудзяний — 1 стакан
  • сіль — щіпка
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • кондитерський цукор — 50 г
  • молоко — 170 мл
  • збиті вершки — 2 ст. л.
  • какао-порошок — 1 ч. л.
  • ванільний цукор — 0.3 ч. л.
  • цукровий пісок — 1 склянка
  • чорний шоколад — 1 шматочок
Желатин треба розчинити в половині склянки води. залишити набухати хвилин на 15. Щоб приготувати сироп треба змішати 1 склянку цукру, кукурудзяний сироп, пів склянки води і дрібку солі.
Поставити всю цю суміш на вогонь і варити до повного розчинення цукру. Варити потрібно ще трохи, близько 8 хвилин, а потім тонкою цівкою отриманий сироп необхідно влити в желатин. Всю цю суміш збити міксером на невеликій швидкості. Повинна вийде товста маса. На все це піде 15 хвилин. Ваніль варто додати в кінці і ще трохи збити.
Приготувати форму для випічки, посипати його цукровою пудрою, укласти масу і посипати зверху пудрою. Залишити на ніч при кімнатній температурі. Довести молоко до кипіння, додати какао, цукровий пісок, ваніль і заварити все. Підготувати чашку, покласти на дно шматочок шоколаду, залити какао і покласти кілька зефірінок маршмеллоу.

Немає коментарів:

Дописати коментар