середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з лимоном

Кава з лимоном і кілька рецептів приготування

Кава з лимоном — це поєднання, яке відоме дуже давно, тим більше, як приємно, коли поєднуються і підбадьорливий ефект, і приємний смак. Щоб приготувати таку каву, не потрібно багато зусиль. Досить просто кинути в чашку з кавою шматочок лимона. Що стосується самої кави, то можна використовувати будь-який, це і заварна кава по-турецьки, і еспресо і навіть розчинну каву.
Незалежно від того, яким чином приготована кава з лимоном, або запропонованих, або звичайний, коли кладе скибочка лимона в чашку з кавою, все одно виходить незвично і смачно. Терпкий, гіркий смак кави доповнюється кислинкою лимона. А поєднання підбадьорливого напою з вітаміном З допоможе по-справжньому підбадьоритися і відчути приплив сил і енергії. Ще наші предки вважали, що кава з лимоном — це найкращий спосіб прокинутися і впоратися з втомою.
Кава з лимоном володіє божественним смаком і ароматом. У такий напій можна додати багато різних прянощів або інгредієнтів, це тільки додасть особливостей кави. На перший погляд, це незвичайне поєднання кави з цитрусовими, але, насправді, ці два компоненти тільки доповнюють один одного.
Зміст:
  • Класичний рецепт
  • Каву з французьким рецептом з лимоном
  • Кава англійська з лимоном
  • Кава ранковий з лимоном
  • Кава з чорним перцем і лимоном
  • Кава з шоколадом і лимоном
  • Кава з лимонною цедрою
  • Відео рецепт

Класичний рецепт

У деяких країнах кава з лимоном готується таким чином:
  1. Спочатку цукровий пісок слід розплавити до коричневого кольору.
  2. Потім у каструлю налити літр окропу і змішати з цукром.
  3. Після цього додати в каструлю 70г кави. Що стосується цукру, то його потрібно додавати за смаком.
  4. Коли кава звариться, то його треба розлити по чашках.
  5. Лимон порізати скибочками і посипати цукром. Покласти кілька скибочок в чашки.

Каву з французьким рецептом з лимоном

Щоб приготувати каву з лимоном, можна скористатися таким рецептом:
  • свіже зварений міцна кава — 70 г
  • цукровий пісок — 5 ч. л.
  • терта лимонна цедра — 1 ст. л.
  • лимон — долька
  • лікер лимонний — 1 ст. л.
  • вершки пастеризовані — 10 мл
Для початку потрібно приготувати 70 мл міцної кави. В готову каву треба додати лимонний лікер ретельно перемішати. Вершки збити, додати до них цукор і лимонну цедру. Вершкову суміш поставити в холодильник на півгодини. Каву налити в чашку, зверху викласти збиті вершки й прикрасити скибочкою лимона.

Кава англійська з лимоном

Існує ще багато цікавих рецептів такого напою:
  • кава мелений — 1 ч. л.
  • вода холодна — 200 мл
  • цукровий пісок — за необхідності
  • лимон — 1 зубчик
Спочатку треба зварити каву. Для цього насипати в турку каву, цукровий пісок і залити водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння, тільки не кип’ятити. Дати настоятися. Налити в чашку кави і покласти часточку лимона.

Кава ранковий з лимоном

Інгредієнти:
  • свіже зварений кави — 120 мл
  • молоко тепле — 100 мл
  • цукровий пісок — по потребі
  • морозиво вершкове — 50 г
  • терта цедра лимона — 1 ч. л.
  • лимон — 1 скибочка
Спочатку треба зварити каву, а потім підкласти в нього цукровий пісок і налити тепле молоко. Налити каву в чашку, зверху викласти морозиво і посипати тертою цедрою. Також прикрасити скибочкою лимона.

Кава з чорним перцем і лимоном

Інгредієнти:
  • свіжозмелений кави — 1,5 ч. л.
  • перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
  • лимон — 1 скибочка
  • цукровий пісок — за смаком
  • холодна вода — 400 г
Для початку потрібно покласти в турку кава, сік часточки лимона, перець чорний мелений і залити склянкою холодної води. Поставити на вогонь і довести до кипіння, тільки не кип’ятити. Потім додати ще склянку води і цукровий пісок.

Кава з шоколадом і лимоном

Інгредієнти:
  • кава свіжо звареної — 80 мл
  • білий шоколад — 50г
  • сік з лимона — 10 г
Білий шоколад потрібно розтопити на водяній бані, а потім додати лимонний сік. Збити приготовану суміш. Зварити свіжий кави додати до нього суміш з білого шоколаду і лимонного соку.

Кава з лимонною цедрою

Інгредієнти:
  • лимонна цедра — 1 шматочок
  • цедра апельсина — шматочок
  • гвоздика — 12 шт.
  • колумбійський кава — 4 ст. л.
  • вода холодна — 1 л
  • сироп — 4 ч. л.
  • суміш пива та портера — 4 ст. л.
В ситечко в кавоварці покласти лимонну і апельсинову цедру, додати колумбійський кава і гвоздику. Заварити каву, остудити і поставити в холодильник в закритому посуді. Готовий охолоджений кава необхідно змішати з сиропом, пивом та портером. Після цього розлити по келихах і можна подавати гостям.
Вченими доведено, що як ти будеш думати про предмет, таким він буде для тебе. Якщо під час з’їдання шоколаду, думаєш, що одужаєш, то обов’язково поправишся. А коли будеш думати, що він принесе тобі користь, то так і буде. Так само з кавою, тому що кава не шкодить здоров’ю, він просто допомагає швидше дізнатися про проблеми в організмі людини.
Кава з лимоном ще корисніше чистого кави. Лимон допомагає підсилити аромат та смак, а також збагатити кави вітаміном С. Ще мало хто знає, що лимон зменшує кількість кофеїну в каві. Якщо у вас гіпертонія, то не варто відмовлятися від кави, можна просто додати в нього шматочок лимона і пити із задоволенням і без шкоди для здоров’я.
І ще, якщо будете пити гірку каву без цукру, то життя буде набагато солодший. Такий кави набагато корисніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар