середу, 30 серпня 2017 р.

День кави

День кави

Що стосується певного дня кави, то єдиною дати не існує. Але, в Росії вперше відсвяткували день кави 5 жовтня в Єкатеринбурзі.
Любов до цього божественного напою складалася у всіх по-різному. Ось, наприклад, Петро I пристрастився до цього напою в Голландії. А Бетховен, перш ніж заварювати каву, строго відраховував 60 кавових зерен на порцію улюбленого напою. Деякі люблять читати книги з чашкою кави в руці і не уявляють без нього свого читання.
Існує також світовий день кави, який святкують у багатьох країнах. Звичайно, навколо цієї дати ходить багато різних суперечок, але головними датами вважаються 17 квітня та 29 вересня. Національні дні кави кожна країна має свої. Важливо, що цей день святкують не тільки ті країни, які вирощують кавові зерна, але і ті, хто є головним споживачем цього підбадьорливого напою.
Традиційно, практично в кожній такій країні в цей день проходять фестивалі та акції у відомих кав’ярнях.
Зміст:
  • Куди йдуть корені святкування дня кави
  • В Італії
  • В США
  • В Ірландії
  • У Перу
  • В Індонезії
  • На Україні
  • Відео огляд

Куди йдуть корені святкування дня кави

Традиційно більшість свят пов’язані з вживанням алкогольних напоїв, але кавомани воліють святкувати свій улюблений свято, день кави, з іншим бадьорить напоєм — кави. У цей день можна пробувати різні сорти кави і експериментувати з приготуванням напоїв. Звичайно ж, можна насолоджуватися своїм улюбленим рецептом і отримувати задоволення.
Кава — це один з найпопулярніших напоїв, який, хоч раз у житті пробував кожен. У наш час все, що більш або менш улюблене всіма часто призводить до організації свята. Так само сталося з кавою. Любителі цього напою або ж ті люди, які просто як-то пов’язані з ним не один раз в рік стикаються зі святом на честь кави. Це пов’язано з тим, що єдиної світової дати свята не існує.
Причини свята в тій чи іншій країні різні. Багато країн займаються вирощуванням кави. У інших цей напій просто дуже популярний. Що стосується дня святкування, то вона залежить від багатьох факторів — місцеві традиції, культури та багато інших. Також часто день кави приурочений до якихось фестивалях, акціях у місцевих кав’ярнях. Ці акції можуть означати знижки на зерна або готову каву, нові рецепти напою, які можна буде спробувати в якості дегустації відвідувачам або ж купити цей рецепт. Ще часто барісти влаштовують шоу, на якому пропонують подивитися майстерність приготування кави.
Більшість країн не відзначають це свято, як офіційний, хоча він і має статус міжнародного. Такі святкування почали з’являтися тільки в останні роки, так що традиційним його назвати ще не можна.

В Італії

Ось, наприклад, італійці святкують день кави 17 квітня. Масове святкування цього дня почалося з 2009 року. Всім відомо, що в Італії дуже популярний кави еспресо. Так що в цей день на вулицях в різних місцях можна почути історію походження цього міцного напою. Взагалі, італійці просто схиблені на цьому напої, тому не кожна кав’ярня має право святкувати цей день. Для цього вона повинна отримати спеціальний дозвіл від Національного інституту італійського еспрессо.

В США

У США взагалі з кожного навіть маленького події можуть зробити свято. Це також є маркетинговою стратегією, так як у цей день підвищується продаж того або іншого продукту. Так само сталося і з кавою, який тут святкують 29 вересня, починаючи з 2009 року. Хоча за неофіційними даними день кави в США святкують ще з 2005 року. Але в 2009 році в Новому Орлеані, в Музеї продуктів харчування і напоїв, провели перший Орлеанський фестиваль кави. Цей фестиваль настільки сподобався, що з 2011 року тут також проводиться карнавал кави. Не дивно, що в США також проводиться святкування інших святом, пов’язаних з кавою — це день кавового морозива, день кавового мілк-шийка.

В Ірландії

Ірландія славиться своїм ірландським кави, який готується з додаванням віскі і вершків. Так що не дивно, що в цій країні святкують Національний день ірландського кави. Починають відзначати це свято 25 січня, і продовжують цілий тиждень. Але, це не єдиний день кави в Ірландії, вони також святкують міжнародний день кави 19 вересня.
Практично самими першими, хто почав відзначати день кави, ще в 1980 році, стали японці. Кавова асоціація Японії стала ініціатором цього свята. Саме ця асоціація провела день кави 1 вересня 1983 року. Важливим моментом в Японії є те, що день кави — це офіційне свято.

У Перу

Перу — це країна, в якій вживання кави не настільки велике, але все-таки день кави тут також святкується. Це свято проводиться в кожну четверту суботу серпня. Хоча в Перу мало п’ють каву, у порівнянні з Бразилією, але виробництво цього напою займає важливу дохідну частину бюджету. Майже 2 мільйони перуанців працюють у сфері кави.

В Індонезії

Ось в Індонезії день кави збігається з Днем незалежності — 17 серпня. Саме тому урочистості в цей день проводяться особливо пишно.

На Україні

На Україні відзначається день кави з 2007 року. Точної дати немає, але це відбувається десь у другій половині вересня. По-особливому ставляться до дня кави у Львові, так як з цього міста походить Юрій Франц Кульчицький. Саме він вперше завіз кави з Туреччини в Європу, а також привчив європейців пити цей підбадьорливий напій з цукром і молоком. День кави в Україні святкується яскраво: проводяться ярмарки кави та посуду для цього напою. А, ще проводяться чемпіонати бариста. Кав’ярні пропонують відвідувачам знижки та дегустації різних кавових напоїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар