Кава з ромом
Що стосується назви, то такий кава з ромом в різних країнах називається по-різному. Але, першими відкрили і запропонували світу такий напій саме німці. Вперше змішали гарячу каву з ромом в XIX столітті на острові Нордштат. А в той час на острові служив пастор, який дуже суворо ставився до вживання алкогольних напоїв. На одному святкуванні жителі острова додумалися додавати алкоголь, а саме ром до кави, сховавши його під шапкою вершків. Але, пастор, який був присутній на цій події, про все здогадався, відпивши кави з чашки за сусіднім столом. У цей момент він вимовив слово Фарисеї, що і дало назву напою.
Зміст:
- Цікаві факти
- Класичний рецепт
- Міцна кава з ромом
- Відео рецепт
Цікаві факти
Тільки німці до нашого часу накривають кава з ромом збитими вершками. Жителі цієї країни також забороняють перемішувати напій. Якщо хтось порушив це, то він зобов’язаний пригостити всіх присутніх алкогольними напоями.Хоча, кава з ромом готується без вершків. У високий келих спочатку наливається кави, а потім додаються вершки в пропорції 40 грам на келих. Кількість алкоголю можна змінювати, якщо хтось любить міцніший напій, то можна додати більше рому. Навпаки, додавши менше рому, можна отримати менш міцну каву.
Кава з ромом — це незвичайне поєднання, яке допоможе зігрітися в холодну пору року.
Класичний рецепт
Інгредієнти:- кава — 65 г
- вода — 1 літр
- цукровий пісок — 100 г
- ром — 100 г
Деякі фахівці вважають, що поєднання кави і рома — це щось суперечливе. Звичайно, якщо взяти дорогою з витримкою ром і чудовий, свіжий еспрессо, то вийде щось чудове. Так як це два неповторних смаку, то вони чудово доповнюють один одного.
Міцна кава з ромом
Інгредієнти:- кава мелений — 450 грам
- ром — 3 ст. л.
- цукрова пудра — 175 г
Немає коментарів:
Дописати коментар