середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з ромом

Кава з ромом

Каву та ром — це улюблене поєднання всього світу. Ром відмінно доповнює міцний смак кави. Напій виходить більш ароматним, смачним і зігріваючим.
Що стосується назви, то такий кава з ромом в різних країнах називається по-різному. Але, першими відкрили і запропонували світу такий напій саме німці. Вперше змішали гарячу каву з ромом в XIX столітті на острові Нордштат. А в той час на острові служив пастор, який дуже суворо ставився до вживання алкогольних напоїв. На одному святкуванні жителі острова додумалися додавати алкоголь, а саме ром до кави, сховавши його під шапкою вершків. Але, пастор, який був присутній на цій події, про все здогадався, відпивши кави з чашки за сусіднім столом. У цей момент він вимовив слово Фарисеї, що і дало назву напою.
Зміст:
  • Цікаві факти
  • Класичний рецепт
  • Міцна кава з ромом
  • Відео рецепт

Цікаві факти

Тільки німці до нашого часу накривають кава з ромом збитими вершками. Жителі цієї країни також забороняють перемішувати напій. Якщо хтось порушив це, то він зобов’язаний пригостити всіх присутніх алкогольними напоями.
Хоча, кава з ромом готується без вершків. У високий келих спочатку наливається кави, а потім додаються вершки в пропорції 40 грам на келих. Кількість алкоголю можна змінювати, якщо хтось любить міцніший напій, то можна додати більше рому. Навпаки, додавши менше рому, можна отримати менш міцну каву.
Кава з ромом — це незвичайне поєднання, яке допоможе зігрітися в холодну пору року.

Класичний рецепт

Інгредієнти:
  • кава — 65 г
  • вода — 1 літр
  • цукровий пісок — 100 г
  • ром — 100 г
Для початку потрібно змішати в турці кава цукровий пісок і залити водою. Довести до кипіння, вимкнути і дати настоятися. Після цього слід розлити каву по чашках і поставити на піднос. Ром, або ж можна взяти простий спирт, потрібно налити в окрему посудину, підпалити і швидко розлити у ці ж чашки. Такий напій необхідно відразу ж подавати на тол.
Деякі фахівці вважають, що поєднання кави і рома — це щось суперечливе. Звичайно, якщо взяти дорогою з витримкою ром і чудовий, свіжий еспрессо, то вийде щось чудове. Так як це два неповторних смаку, то вони чудово доповнюють один одного.

Міцна кава з ромом

Інгредієнти:
  • кава мелений — 450 грам
  • ром — 3 ст. л.
  • цукрова пудра — 175 г
В першу чергу слід заварити міцну каву. Потім додати до нього три столові ложки рому і цукрову пудру. Все перемішати і зняти з вогню після розчинення цукрової пудри. Готову каву необхідно розлити по чашках. Якщо готувати каву з ромом, то слід виконати головну вимогу — використовувати інгредієнти тільки високої якості.

Немає коментарів:

Дописати коментар