середу, 30 серпня 2017 р.

Малюнки на каві

Малюнки на каві і способи їх виготовлення

Ви думаєте, що немає нічого краще чашечки ароматної кави вранці? Напевно, ви просто не знаєте, що таке смачна кава з незвичайними малюнками на ньому. Адже з допомогою такого незвичайного способу можна і в любові зізнатися, і завоювати серце іншої людини. Байдужим до такої краси точно ніхто не залишиться. Малюнки на каву — це ціле мистецтво, яке називається латте-арт. З кожним днем ця мальовнича розпис набуває все більшу популярність.
Вперше ідея малювати на каву виникла в Італії, саме там ченці-капуцини помітили, що на каву іноді утворюються нескладні малюнки. Зараз такого художника називають барист або кавовий бармен.
Спочатку малювали тільки квіточки, сердечка і листочки, зараз же роблять і портрети, і пейзажі. Одним з найвідоміших баристів є Джордж Саббадсон, який зумів на кавовій пінці зобразити Тадж-Махал. До речі, це зовсім недешеве задоволення.
Зміст:
  • Секрети успіху
  • Способи малювання
  • Показ відео

Секрети успіху

Щоб створювати такі шедеври треба мати величезний досвід і певні навички. Але, маючи бажання і час, можна спробувати щось намалювати і самому будинку.
Найголовнішою умовою є вміння правильно вливати молочну пінку в міцну каву. Тут має значення все до дрібниць, навіть траєкторія, по якій вливають пінку, швидкість вливання, точка входу. Крім цього, для чіткого малюнка потрібен дуже густий якісний еспресо і добре збита молочна пінка.
Для початку потрібно влити жирне молоко в спеціальний нержавіючий глечик, який розроблений для латте-арту. Підносимо його до трубці видачі пари в кавомашині і занурюємо паровий кран в середину глечика. Процес збивання молока в густу піну займає від 5 до 15 секунд, в цей час температура досягає 70 градусів. Потім молоко ще треба кілька разів збовтати рукою круговими рухами.
В кавомашині варимо густий міцний еспрессо і переливаємо його в кавову чашку. Щоб малюнок був краще видний, можна посипати кави какао або тертим шоколадом. Потім акуратно вливаємо молоко, носик глечика служить нам своєрідним олівцем. Цим способом користуються, зазвичай, досвідчені фахівці, так як він вимагає великої майстерності. Базовими фігурами є серце, яблуко і квітка, всі інші — похідні від цих.

Способи малювання

Є 2 способи створення малюнків на каву в домашніх умовах: за допомогою зубочистки, і з допомогою трафарету. Перший варіант є більш складним. Спочатку збиваємо вершки в густу піну, їх можна підфарбувати з допомогою шоколаду, наприклад. Потім викладаємо на каву і ось, полотно для малювання готовий, тепер зубочисткою або шпажку, створюємо малюнки. Для того, щоб намалювати гілочку з листочками треба вилити вершки зигзагами і поперек провести шпажкою. Ось і все, малюнок готовий.
Нескладно намалювати і квіточку. Для цього нам треба влити в центр білі вершки і підфарбовані, а потім провести рівні штрихи від краю до краю чашки в декількох місцях. Серце можна отримати, якщо зробити один штрих від краю до середини.
З допомогою трафарету можна створити більш важкі та чіткі малюнки. Робимо трафарет із звичайного картону або використовуємо готові пластмасові. На каву викладає збиту молочну пінку або вершки, укладаємо потрібний трафарет і засипаємо отвір корицею або какао. В результаті на білосніжною піною з’являється коричневий візерунок або напис. Крім краси, кориця ще й збагачує смак і кавовий аромат.
Також малюнки можна створювати і за допомогою різних сиропів, карамельного або шоколадного, наприклад.
У дорогих кав’ярнях існує ще один спосіб нанесення малюнка на каву, де він наноситься не людиною, а спеціальним принтером. Природно, в цьому випадку складність малюнка буде набагато вище.
Малюнки на каві, хоча і є недовговічними, приносять радість людям і свідчать про рівень майстерності баристера. Зараз навіть організовують чемпіонати таких малюнків.

Немає коментарів:

Дописати коментар