середу, 30 серпня 2017 р.

Каву з пінкою

Каву з пінкою: деякі секрети приготування

Кава — це дуже ароматний напій. Але всі любителі кави задають питання, як зварити каву з пінкою? Такий напій особливий, так як має неповторний смак і аромат. Існує кілька правил, щоб кава вийшов з хорошою пінкою. Для початку потрібно придбати якісну каву. Також для цього процесу необхідно мати турку. Найкращим варіантом буде турка з самим вузьким горлечком, щоб воно було набагато менше ніж дно турки.
Звичайно ж, якщо берете таку турку, то слід бути дуже уважними, нікуди не відходити, в іншому випадку кави може втекти.
Зміст:
  • Перевірка якості
  • Кавовий ритуал
  • Секрети приготування
  • Як правильно вибрати каву
  • Відео рецепт

Перевірка якості

Як же визначити якісний кави? Він повинен бути свіжим, а сорт залежить від вашого уподобання. Від якості кави залежить щільність піни, яка утворюється з ефірних масел і бульбашок повітря, які виділяються.
Якщо вийшла щільна піна, то це означає, що у вас свіжий і якісний кави, який виділяє багато ефірних масел.
Перед початком приготування необхідно підготувати 100 мл води на 1 ч. л. кави. Кава потрібно молоти за одне порції і безпосередньо перед приготуванням самого напою. Вода для кави повинна бути холодною і, бажано, бутилизированная або очищена. Використовувати воду з-під крана або гарячу воду не варто. У першу чергу потрібно налити воду в турку, додати мелену каву і перемішати дерев’яною ложкою. Поставити турку на вогонь, тільки слід варити на маленькому вогні. Під час варіння пінка буде ставати щільною і покривати всю поверхню напою. Коли пінка стане підніматися, кава слід вимкнути. Залишити кави настоюватися. Після цього поставити каву на вогонь ще раз і повторіть процедуру.
Любителі кави по всьому світу знають, що якість пінки безпосередньо залежить від посуду, в якій буде готуватися напій. Якщо горлечко турки набагато менше дна, то і кави вийде набагато смачніше.
Вода для кави повинна бути виключно холодна, а краще крижана. Варити також потрібно тільки на маленькому вогні. Перед тим як ныливать каву в чашку, треба викласти ложкою пінку в чашку, а вже потім налити сам напій.
Сорт кави не має великого значення, його можна вибирати на власний розсуд. Головне, щоб зерна були свіжими, щоб виділяли багато олії. Молоти зерна необхідно перед приготуванням, а помел повинен бути дуже дрібним.

Кавовий ритуал

У наш час кава — це незамінний продукт у багатьох людей. Багато хто не уявляє свого дня без чашки кави. Звичайно ж, можна залити гарячою водою розчинну каву, але це ж зовсім не те. Свіжозаварений кави позитивно впливає на нервову ситему, бадьорить і додає сил. Якщо кава зварена правильно, він не матиме негативного впливу на серцево-судинну систему, а коли пити його в помірній кількості, то буде навіть корисним.
Навіть якщо ви купите дуже якісний кави, але зварити неправильно, напій не вийде смачний і всі корисні речовини зникнуть.
Обсмажені кавові зерна можна зберігати дуже довго, так як вони втрачають свої корисні речовини. Також мелену каву не варто зберігати, тому що мелені зерна не будуть через деякий час настільки ароматні і смачні.
Молоти кавові зерна краще перед самим приготуванням напою, і молоти необхідно таку кількість, щоб використати за один раз.

Секрети приготування

Чим дрібніше кавовий порошок, тим пахучіше і смачніше напій. Кип’ятити кави не потрібно, коли пінка буде починати підніматися, кава слід зняти з вогню, щоб всі корисні речовини не втекли. Також варити треба в турці з вузьким горлечком, щоб пінка заповнила всю поверхню і всі масла залишилися всередині турки.
Є ще одна хитрість — щоб зробити каву більш ароматним, а смак трохи м’якше, необхідно додати в турку щіпку солі.
Чашку в яку будете наливати кави, необхідно підігріти — просто обполоснути холодною водою, а вже потім налити в неї сам напій.
Що стосується пропорцій, то в одну чашку напою потрібно додавати не більше 2 ч. л. кава-порошку. Якщо додати більше, то такий кави буде негативно впливати на організм, а смак буде досить гіркий і неприємний.
Важливо, також, не довести каву до кипіння, так як всі корисні речовини зникнуть. Воду для приготування напою необхідно використовувати дестилированную.
Коли кава буде варитися, потрібно стежити щоб пінка не зникла, а також не варто збирати її з турки передчасно.
Коли готуєте каву, необхідно сконцентруватися виключно на приготуванні. Щоб кава був прозорим і гуща швидше зникла, в чашку можна налити трохи холодної води, а вже потім каву.

Як правильно вибрати каву

Існує ще один спосіб швидше позбутися від гущі — коли кава буде готовим, треба стукнути об стіл дном турки, так гуща швидше осяде.
Походження кави не має такого великого значення, ніж здається на перший погляд. Але, в магазинах продають кавові зерна виключно по країні виробнику. Самим низьким якістю володіють кавові зерна з Індонезії та Індії. Хороший кави вирощується в Центральної і Південної Америки.
Дуже важливо звернути увагу на зовнішній вигляд кавових зерен, так як вони можуть бути засохлі і мляві, а це означає, що кава вже не свіжий. Пінка у такої кави вийде не велика.
Буває так, що зерна вкриті пліснявою, то такий кави безсумнівно зіпсований.
Структура зерен, їх розмір і колір повинні бути однаковими.
Якщо ви не дуже розбираєтеся в каву, краще всього вибирати арабіку, так як вона має дуже яскравий і виражений смак. Зерна такої кави великі і довгі, а також маслянисті.
Але якщо ви любите міцний і гіркий кави, то можна зупинити свій вибір на робусті. Зерна такої кави трохи менше ніж робуста і округлі. Робусту можна змішувати з іншими сортами кави.
Звичайно ж, можна приготувати якісну каву в кавоварці, але необхідно враховувати те, що кавоварка має безліч функцій, якими потрібно користуватися в залежності від того, яку каву хочете отримати. Головне в хорошому кави — це якість зерен і помелу, хоча кавоварка може впоратися навіть великими частками кави. В кавоварці навпаки потрібно варити каву не дуже дрібного помелу, так як дрібний помел кави заб’є фільтр під час намокання.

Немає коментарів:

Дописати коментар