середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з яйцем

Кава з яйцем

Кава з яйцем — це дуже смачний, але незвичайний напій. Приготування не займе багато часу, так як заварюється не набагато складніше, ніж звичайний еспресо. Для початку слід відокремити жовток від білка, жовток збити з цукром, а білок збити в густу піну. Каву треба заварити звичайним способом. Коли кава буде готовий, слід розлити його по чашках, зверху укласти яєчний жовток з цукром і почекати, поки він розтечеться. Зверху прикрасити яєчним білком і можна подавати на стіл.
Коли кава додається яйце, напій стає більш ніжним і м’яким, але фортеця кави залишається незмінною. Кава з яйцем — це самий оригінальний напій, який варто спробувати кожному кавоману. Приготувати його дуже просто, але результат перевершить всі очікування. Рецептів кави з яйцем дуже багато, головне його правильно приготувати.
Зміст:
  • Класичне кави з яйцем
  • Кава з пудрою
  • Кава з молоком
  • Англійська кави
  • Каву з пінкою
  • Кава з вершками
  • Гранульований кави з яйцем
  • Натуральна кава в турці
  • Кава по-турецьки
  • Солодкий кава
  • Кава з ромом
  • Кава зі згущеним молоком
  • Відео рецепт

Класичне кави з яйцем

Інгредієнти:
  • молоко свіже — 2 ст. л.
  • натуральна мелена кава — 50 г
  • цукровий пісок — 2 ч. л.
  • яєчний жовток — 1 шт.
Каву треба заварити в турці або кавоварці. Молоко підігріти, щоб воно було теплим, змішати з яєчним жовтком. У молоко з жовтком налити кави, додати цукровий пісок і перемішати.

Кава з пудрою

Інгредієнти:
  • натуральна кава — 200 мл
  • яйце куряче — 1 шт.
  • цукрова пудра — 2 ст. л.
Для початку потрібно приготувати міцний натуральна кава. Відокремити жовток від білка, жовток розтерти з цукровою пудрою до білого кольору. Каву розлити по чотирьох чашках, зверху викласти жовток з пудрою. Коли жовток розтечеться укласти зверху збитий білок.

Кава з молоком

Інгредієнти:
  • курячі жовтки — 2 шт.
  • курячі білки — 2 шт.
  • цукрова пудра — 5 ст. л.
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • молоко — за смаком
В першу чергу слід заварити в турці кава по-турецьки. Після цього додати в нього цукрову пудру, перемішати і охолодити.
Холодне молоко збити до кремоподібного стану і додати в каву. Також ретельно збити жовтки і додати до попередніх компонентів. Білки також збити в густу піну і викласти зверху готового напою.

Англійська кави

Інгредієнти:
  • кави дрібного помелу — 8 ч. л.
  • яєчні жовтки — 4 шт.
  • жирні вершки — 8 ст. л.
  • цукровий пісок — 4 ч. л.
Приготувати сотейник, всипати в нього мелений кави і залити холодною водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Готову каву зняти з вогню і поставити настоюватися. Збити вершки з цукровим піском і яєчними жовтками. Не зупиняючись збивати, необхідно вливати тонкою цівкою готовий кави.

Каву з пінкою

Інгредієнти:
  • куряче яйце — 1 шт.
  • цукрова пудра — 2 ч. л.
  • кава еспресо — 4 чашки
Спочатку потрібно заварити чотири чашки міцної кави еспресо. Потім відокремити жовток від білка і збити жовток з цукром до білого стану. Білок збити окремо в густу піну. Готову каву розлити по чашках і викласти зверху жовток. Коли жовток розтане, прикрасити кави піною з білка.

Кава з вершками

Інгредієнти:
  • вершки — 50 мл
  • яйце куряче — 1 шт.
  • міцний натуральна кава — 100 мл
Для початку потрібно підігріти вершки до теплого стану і змішати з ними яєчний жовток. Викласти все в чашку і залити міцною кавою. Можна готувати цей напій без цукру, а можна додати трохи цукрової пудри.

Гранульований кави з яйцем

Інгредієнти:
  • гранульований кави — 9 ст. л.
  • яйце куряче — 1 шт.
  • вода — 1,5 л
Необхідно ретельно збити куряче яйце, додати в нього 2 столові ложки холодної води і вилити все в гранульований кави. Після цього додати ще трохи води, щоб кава розчинився і перемішати.
Закип’ятити 1,5 л води, додати в киплячу воду суміш з кавою і яйця, а потім варити всі 3 хвилини.

Натуральна кава в турці

Інгредієнти:
  • яєчний жовток — 1 шт.
  • молоко — 2 ст. л.
  • натуральна кава — 50 мл
  • цукровий пісок — 2 ч. л.
Яєчний жовток слід змішати з молоком і вимішати до однорідного стану. Заварити натуральна кава і додати в нього суміш з молока і жовтка. Також можна додати цукровий пісок і перемішати готовий напій.

Кава по-турецьки

Інгредієнти:
  • кава по-турецьки — 200 мл
  • цукрова пудра — 5 ст. л.
  • кисле молоко — 250 мл
  • яєчні жовтки — 2 шт.
Спочатку потрібно заварити каву по-турецьки, а потім додати в нього цукрову пудру. Охолодити готовий напій. Кисле молоко збити міксером дуже ретельно. Також збити яєчні жовтки. З’єднати всі підготовлені компоненти напою і перемішати.

Солодкий кава

Інгредієнти:
  • гарячий натуральна кава — 1 чашка
  • яйце куряче — 1 шт.
  • цукрова пудра — 2 ч. л.
В першу чергу слід заварити міцний натуральна кава. Потім потрібно відокремити білок від жовтка. Білок збити з однією чайною ложкою цукрової пудри до утворення повітряної піни, а жовток окремо збити з цукровою пудрою. Налити каву в чашку, тільки треба залишити місце для яєчної піни. Потім викласти білки, а зверху білка викласти яєчний жовток з цукром.

Кава з ромом

Інгредієнти:
  • гарячий міцний кава — 100 мл
  • ром — 50 мл
  • яєчний жовток — 1 шт.
  • молоко — 100 мл
  • цукровий пісок — 1 ч. л.
Яєчний жовток треба збити з цукровим пеком, а потім додати в цю суміш гарячий міцний кава. Молоко трохи підігріти, ром також підігріти. Додати в каві це молоко і ром. Готову суміш перемішати і подавати в теплих чашках. Замість рому можна додати тепле бренді.

Кава зі згущеним молоком

Інгредієнти:
  • охолоджений кава по-турецьки — 75 мл
  • яєчний жовток — 1 шт.
  • кип’ячена вода — 70 мл
  • згущене молоко — 70 мл
  • цукровий пісок — 1 ч. л.
Спочатку потрібно заварити каву по-турецьки. Воду закип’ятити, відкрити банку зі згущеним молоком. Змішати всі підготовлені компоненти напою в одному посуді і ретельно збити за допомогою блендера до однорідного стану. Розлити каву по високих келихах і подавати з трубочкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар