середу, 30 серпня 2017 р.

Незвичайні рецепти кави

Незвичайні рецепти кави

Кава — це напій, який є найпопулярнішим у всьому світі. Але, іноді набридає пити класичний кави, тому незвичайні рецепти кави будуть актуальними в будь-який час.
Існує велика кількість рецептів кави. Такі напої дуже смачні, ароматні й надають бадьорість всьому тілу. Кава для багатьох в наш час став атрибутом гарного початку дня. Він має такий аромат, який дарує енергію і допомагає прокинутися навіть в самий похмурий день.
Рецептів заварювання кави безліч, одні воліють пити каву тільки по-італійськи, тобто міцний — еспресо. Інші віддають перевагу більш м’які напої — капучіно, латте і інші кави з вершками. Але, зовсім інший напій виходить, якщо приготувати каву по незвичайним рецептами, де прянощі та інші добавки відіграють головну роль.
Незвичайні рецепти кави зроблять кожен вечір незабутній, особливо, якщо готувати кожен раз по іншому рецепту. Чим більше, виходить дізнатися про цей напій, тим цікавіше стає світ кавових ароматів і смаків. Справжні цінителі кави ніколи не відмовляються від нього, а з кожним вживанням тільки більше закохуються в його неповторний аромат.
Зміст:
  • Пряний кави з гвоздикою і корицею
  • Кава з сухим молоком
  • Кава з кардамоном
  • Солодкий кава з молоком
  • Кава з чорним шоколадом
  • Кава з ванільним цукром
  • Кава з подрібненим імбиром
  • Кава з персиками
  • Кава з лікером
  • Кава з горілкою
  • Кава з льодом
  • Кава з ромом
  • Медовий кави
  • Відео рецепт

Пряний кави з гвоздикою і корицею

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 4 ст. л.
  • терта апельсинова цедра — 0.5 ч. л.
  • кориця — 0.25 ч. л.
  • ванілін — 0.5 ч. л.
  • мелена гвоздика — щіпка
В першу чергу слід змішати всі інгредієнти в одній турці. Тільки з гвоздикою головне не переборщити, краще класти її менше. Залити всю суміш холодною водою і поставити варитися. Коли кава почне підніматися, вимкнути вогонь. Готову каву кілька хвилин настояти, а потім розлити через сито по чашках.

Кава з сухим молоком

Інгредієнти:
  • сухе молоко — 160 г
  • цукрова пудра — 120 г
  • какао-порошок — 40 г
  • розчинна кава — 40 г
  • кориця — щіпка
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • молоко — за необхідності
Для початку потрібно змішати в одній посуді сухе молоко, какао-порошок, натуральна кава і корицю. Після цього просіяти через сито цукрову пудру і додати в миску з попередніми компонентами. Додати трохи ванільного цукру. Всю цю суміш просіяти ще раз через сито і викласти в скляну баночку. Коли необхідно приготувати каву, слід взяти 1-2 чайні ложки суміші покласти в чашку і залити окропом. Додати свіжого молока.

Кава з кардамоном

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • холодна вода — 100 мл
  • кардамон — щіпка
  • ванілін — 0,5 ч. л.
  • кориця — щіпка
  • суміш перців — щіпка
Для цього напою краще всього використовувати кави в зернах, так як він зберігає більше аромату і натуральних масел. Необхідно взяти в рівних пропорціях робусту і арабіку, а потім перемолоти зерна, безпосередньо перед самим приготуванням. Спочатку покласти на дно турки мелену каву і всі спеції. Перемішати суміш і залити холодною водою. Поставити турку на вогонь і довести до кипіння. Коли піна почне підніматися, зняти турку з вогню. Кілька секунд настояти кави, а потім знову поставити на вогонь. Таким чином повторити три рази.

Солодкий кава з молоком

Інгредієнти:
  • молоко — 160 мл
  • натуральний кава — 50 г
  • цукровий пісок — за смаком
Спочатку потрібно підігріти молоко і збити його блендером 2 хвилини. Заварити в турці натуральна кава. Каву можна заварювати, як з цукром, так і без, все залежить від того, як більше подобається. Налити в прозорий келих спочатку тепле молоко, а потім тоненькою цівкою додати каву. Кава з молоком не повинно змішатися.

Кава з чорним шоколадом

Інгредієнти:
  • молоко — 270 мл
  • чорний гіркий шоколад — 100 г
  • натуральний кава — 200 мл
  • збиті вершки жирністю 35%
  • шоколадна стружка — за смаком
У каструльці слід змішати молоко з чорним шоколадом і нагріти цю масу, постійно збиваючи. Нагрівати потрібно до повного закипання, а після закипання поварити ще кілька хвилин, не перестаючи збивати.
Заварити міцну каву в турці, щоб напою вийшло 200 мл Вершки краще всього готувати самостійно, просто купити в магазині жирні вершки і збити за допомогою міксера в густу піну.
Наповнити прозорий келих на 1/3 молочно-шоколадною сумішшю, додати маленькою цівкою кави, а зверху покласти збиті вершки. Прикрасити можна тертим шоколадом.

Кава з ванільним цукром

Інгредієнти:
  • натуральна кава еспресо 50 мл
  • вершки 10%-ві — 100 мл
  • ванільний цукор — 2 ч. л.
Спочатку потрібно заварити каву в турці, щоб він вийшов міцним. Вершки вилити в посуд і поставити в мікрохвильову піч підігріватися до гарячого стану. Змішати вершки з кавою і додати ванільний цукор.

Кава з подрібненим імбиром

Інгредієнти:
  • молоко — 50 мл
  • цукровий пісок — 1 ч. л.
  • імбир свіжий подрібнений — ¼ ч. л.
  • кардамон сушений — 3 шт.
  • кориця — 0,3 ч. л.
  • гвоздика — 3 шт.
  • мускатний горіх — 0,25 ч. л.
  • ваніль — 1 см
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • вода — 150 мл
Змішати в одній посуді кавові зерна, подрібнений мускатний горіх, імбир, гвоздику, кардамон, корицю і ваніль. Помістити цю суміш в банку і закрити кришкою.
Перед приготуванням напою треба перемолоти це все в кавомолці і викласти в турку необхідну кількість цієї суміші, а потім залити водою. Можна додати цукровий пісок за смаком. Поставити турку на вогонь і варити до закипання, а потім зняти з вогню. Молоко нагріти і додати в приготований кави.

Кава з персиками

Інгредієнти:
  • міцний натуральна кава — 800 мл
  • вершки жирні — 150 мл
  • імбир мелений — щіпка
  • кориця мелена — 0.25 ч. л.
  • персики мариновані — 1 банка
  • подрібнена апельсинова цедра — за смаком
  • цукор коричневий — 2 ст. л.
Для початку потрібно відкрити банку з персиками, а потім злити з них рідину в іншу миску. Заварити каву в турці, а потім процідити і змішати половину кави з персиками. Збивати цю суміш протягом 60 секунд. Вершки перед приготуванням охолодити, а потім збити до густої піни.
У каструлі необхідно змішати мелений імбир, корицю, цукровий пісок і персиковий сироп. Додати в каструлю 250 мл води. поставити цю суміш на вогонь і варити протягом 1 хвилини. Персики з каву змішати з другою частиною кави і додати в каструлю з вареної сумішшю. Готовий напій потрібно розлити по чашках і прикрасити тертої апельсиновою цедрою.

Кава з лікером

Інгредієнти:
  • міцна чорна кава — 400 мл
  • вершки жирні — 60 мл
  • кавовий лікер — 60 мл
  • м’ятний зелений лікер — 60 мл
  • гіркий м’ятний шоколад — за смаком
Два лікеру слід розлити в різні келихи і перемішати. Шоколад треба перерізати по діагоналі. Заварити міцний натуральна кава і розливати його по келихах. Туди ж треба додати вершки. Готовий напій потрібно прикрасити трикутниками шоколаду.

Кава з горілкою

Інгредієнти:
  • кава натуральний — 100 мл
  • горілка — 1 ч. л.
  • цукровий пісок — 1 ч. л.
  • вершки — 50 мл
Для початку потрібно заварити міцний натуральна кава і поставити настоюватися. Після цього налити в стакан горілку, додати трохи цукру і потім залити все кави. У чашку також потрібно додати вершки.

Кава з льодом

Інгредієнти:
  • чорний шоколад — 100 г
  • еспресо натуральний — 200 мл
  • цукровий пісок — за смаком
  • рідкі вершки — 100 мл
  • лід — 4 кубики
В першу чергу, слід заварити міцний еспрессо і розлити його по чашках. Після цього розтопити чорний шоколад на водяній бані і додати його в каву, перемішати. Перед подачею на стіл необхідно додати лід. Вершки і цукровий пісок необхідно подавати окремо і додавати за бажанням.

Кава з ромом

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 10 ч. л.
  • гаряча вода — 4 чашки
  • цукровий пісок — 8 ч. л.
  • гвоздика сушена — 4 шт.
  • апельсинова цедра — за смаком
  • ром — 1 чарка
  • вершки — за необхідності
Для початку потрібно закип’ятити воду і залити окропом натуральна кава. Дати настоятися кілька хвилин. Додати в чашки цукровий пісок, гвоздику, апельсинову цедру і ром. Перемішати готовий напій і подати окремо вершки.

Медовий кави

Інгредієнти:
  • крупномолотый кави — 9 ч. л.
  • вода — 300 мл
  • мед — 4 ст. л.
Спочатку потрібно заварити мелену каву в турці або кавоварці. Додати мед, перемішати і знову довести до кипіння. Дати настоятися і розлити каву по чашках

Немає коментарів:

Дописати коментар