середу, 30 серпня 2017 р.

Холодна кави

Холодна кави

Любителі кави не можуть собі уявити і дня без цього чудесного напою, який може не тільки зігрівати, але і освіжати. Адже погодьтеся, якщо на вулиці спека, то хочеться пити щось прохолодне і тонізуючий. Холодний кави — це ідеальне рішення проблеми. Ви п’єте свій улюблений напій, і при цьому він прекрасно втамовує спрагу.
Цей напій став дуже популярним у нашій країні, його навіть багато п’є і взимку. Приготувати його можна різними способами. Найпоширеніший спосіб — це остудити гарячий напій. Також його можна приготувати, наполігши мелений кави в холодній воді. Якщо ви віддаєте перевагу прохолодний кави, то в звичайний гарячий можна додати необхідну кількість кубиків льоду. Далі ми розповімо, як приготувати надзвичайно смачний холодний кави і здивувати своїх рідних або гостей.
Зміст:
  • Кава «Фраппе»
  • Кава «Лате айс»
  • Коктейль з кавою і коньяком
  • Кава «Вечірній»
  • Кава холодний з варенням
  • Шоколадно-кавовий коктейль
  • Освіжаючий алкогольний коктейль з кави
  • Кава «Тортини»
  • Холодний тропічний кави
  • Апельсиновий кави
  • М’ятний льодовий кави
  • Холодний французький кави
  • Кава холодний з пухирцями
  • Холодний карамельний кави
  • Холодний кавовий коктейль з лимонадом
  • Персиково-кавовий коктейль
  • Відео рецепт

Кава «Фраппе»

Інгредієнти:
  • кави тонкого помелу — 2 ч. ложки
  • вода — 50 мл
  • лід — 6-8 кубиків
  • молоко — 80 мл
  • горіхи — 5 г
  • морозиво — 1 ст. ложка
З даної кількості води і варимо каву подвійний еспресо. Молоко охолоджуємо в холодильнику, змішуємо його з кавою, додаємо лід і горіхи. Збиваємо це все в блендері, наливає в склянку, зверху кладемо кульку морозива і п’ємо через трубочку кави фраппе.

Кава «Лате айс»

Інгредієнти:
  • мелена кава — 1,5 ч. ложки
  • вода — 40-50 г
  • молоко — 150 г
  • ванільний сироп — 1 ст. ложка
  • лід — 3-5 кубиків
Варимо еспресо звичним способом і остуджуємо. У високий стакан кладемо лід, потім наливаємо холодне молоко, далі виливаємо ванільний сироп і холодний кави. Виходить незвичайно красивий листковий коктейль з кави.

Коктейль з кавою і коньяком

Інгредієнти:
  • кави тонкого помелу — 1 ч. ложка
  • молоко — 70-80 мл
  • перепелиний жовток — 1 шт.
  • коньяк — ½ ч. ложки
  • згущене молоко — 2 ст. ложки
У маленькій каструлі кип’ятимо молоко, додаємо кави і варимо під кришкою кілька хвилин. Напій проціджують і охолоджуємо, додаємо згущене молоко, жовток яйця і коньяк, збиваємо блендером і ставимо в холодильник.

Кава «Вечірній»

Інгредієнти:
  • охолоджений еспресо — ½ склянки
  • кориця — 1/3 ч. ложки
  • сік лохини — 80 мл
  • цукор — 1/2 ч. ложка
  • вода — 20-30 мл
  • мед — 1 ч. ложка
В турку насипаємо корицю і цукор, додаємо воду і підігріваємо суміш, перемішуючи, на маленькому вогні. В отриманий сироп кладемо ложечку меду. Потім додаємо сироп в охолоджений кава, змішаний з соком чорниці і ставимо на деякий час в холодильник.

Кава холодний з варенням

Інгредієнти:
  • холодний кави — 200 мл
  • малинове або полуничне варення — 1 ст. ложка
Перемішуємо улюблене варення з холодним кави, потім проціджуємо через сито.

Шоколадно-кавовий коктейль

Інгредієнти:
  • еспресо — 1 чашка
  • тертий шоколад — 1 ст. ложка
  • ванільний густий крем — 1 ст. ложка
  • подрібнений лід — 1 ст. ложка
  • шоколадна стружка — 5 г
У зварену каву додаємо тертий шоколад і варимо пару хвилин на слабкому вогні. Любителі солодкого можуть ще додати трохи цукру. Отриману кавово-шоколадну суміш ставимо в холодильник мінімум на годину, а краще на два-три. Після цього беремо високий келих і насипаємо в нього подрібнений лід, заливаємо кави, кладемо ложку густого ванільного крему і прикрашаємо шоколадною стружкою.

Освіжаючий алкогольний коктейль з кави

Інгредієнти:
  • натуральна кава — 1 ч. ложка
  • вода — 150 мл
  • фруктовий сироп — 1 ст. ложка
  • лимонна кислота — на кінчику ножа
  • сухе вино — 2 ст. ложки
  • цукор — 1 ч. ложка
  • лід — 2 ст. ложки
Варимо солодкий кава, проціджуємо і остуджуємо. Додаємо вино, фруктовий сироп і лимонну кислоту. У самому кінці додаємо дві столові ложки подрібненого льоду.

Кава «Тортини»

Інгредієнти:
  • розчинна кава — 1 ст. ложка
  • вершки 30% — 200 мл
  • білок — 1 шт.
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки
  • сіль — щіпка
  • ванілін — 1/3 ч. ложки
  • мигдальна есенція — 3 г
Збиваємо в густу піну білок, сіль і кави. Після цього додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати. Окремо від цієї суміші збиваємо вершки, перемішуємо потім разом зі збитим яйцем. Додаємо в цю суміш мигдалеву есенцію і ванілін. Кладемо це в келих і ставимо на кілька хвилин у морозилку.

Холодний тропічний кави

Інгредієнти:
  • цукровий сироп — 1 ч. ложка
  • свіжозаварений кави — 1 стакан
  • ром — 1 ч. ложка
  • молоко — 20 мл
  • содова вода — 20 мл
У свіжозаварений кави додаємо заморожену цукровий сироп, ром і молоко. Наливаємо суміш в келих з колотим льодом і поливаємо невеликою кількістю содової води.

Апельсиновий кави

Інгредієнти:
  • апельсин — 2 зубчики
  • цедра апельсина — 1 ч. ложка
  • цукор — 1 ст. ложка
  • міцна кава — 200 мл
  • лікер «Куантро» — 2 ст. ложки
  • молоко — 2 ст. ложки
  • лід — 3 кубики
Охолоджуємо кави в холодильнику. Тим часом збиваємо блендером лід, молоко, лікер, цукор і цедру апельсина. Змішуємо кави з молочно-апельсинової сумішшю і прикрашаємо апельсиновими часточками.

М’ятний льодовий кави

Інгредієнти:
  • м’ятний сироп — 1 ч. ложка
  • міцна кава — 100 мл
  • молоко — 20-30 мл
  • шоколадний сироп — 30 мл
  • м’ята — 1 листочок
  • лід — ½ чашки
Складаємо всі інгредієнти (крім листочки м’яти) в блендері і збиваємо до густої піни. Подаємо у високих келихах з соломинкою, прикрасивши м’ятою.

Холодний французький кави

Інгредієнти:
  • згущене молоко — 1 ст. ложка
  • холодне молоко — 100 мл
  • зварений кави — 100 мл
  • кавовий лікер — ½ ч. ложки
  • цукор — 1 ч. ложка
  • кавові зерна — 1 ст. ложка
Збиваємо згущене молоко з холодним молоком і кави, ретельно перемішуємо. Для аромату додаємо пів-ложки кавового лікеру. Додаємо кавові зерна і заморожуємо злегка в морозилці.

Кава холодний з пухирцями

Інгредієнти:
  • шампанське — 50 мл
  • холодний кави — 150 мл
  • сметана — 5 г
  • лід — 1 ст. ложка
  • вишневий сік — 1 ст. ложка
  • цукор — 1 ч. ложка
Кладемо в келих лід, поливаємо шампанським, потім вишневим соком. Потім доливаємо солодкий кава і прикрашаємо сметаною.

Холодний карамельний кави

Інгредієнти:
  • ванільне морозиво — 50 г
  • кава — 150 мл
  • ірис — 30 г
Подрібнюємо ірис, змішуємо його з кавою і морозивом, збиваємо все на блендері до загустіння.

Холодний кавовий коктейль з лимонадом

Інгредієнти:
  • міцна охолоджена кава — 100 мл
  • цукровий сироп — 1 ч. ложка
  • лимонад — 100 мл
  • подрібнений лід — 50 г
Готову каву ставимо в холодильник до повного охолодження. Після цього змішуємо його з сиропом і подрібненим льодом, поливаємо лимонадом.

Персиково-кавовий коктейль

Інгредієнти:
  • персик — 1 шт.
  • кокосове молоко — 50 мл
  • кави — 100 мл
  • кориця і ваніль — ½ ч. ложки
  • лід — 1 ст. ложка
  • какао — 3 г
Доводимо до кипіння молоко, додаємо корицю і ваніль. Потім охолодити його і збиваємо в блендері разом з персиком. Змішуємо персиково-кокосове молоко з холодним кави і додаємо лід. Прикрашаємо коктейль сухим какао.
До речі в цьому рецепті замість персика можна взяти полуницю або банан, смак буде іншим, але не гірше.

Немає коментарів:

Дописати коментар