Кави фраппе і різні варіанти його приготування
Ще однією особливістю кави фраппе вважається те, що його добре пити в жарку погоду, коли так хочеться підбадьоритися, а пити гарячі напої просто неможливо. Цей легкий холодний напій влітку буде, як раз, до речі. Якщо ж хочете приготувати кави фраппе в зимову пору, то для зігріву можна додати мед, шоколад, молоко, різні сиропи і навіть горіхи.
Зміст:
- Історична довідка
- Класичний фраппе
- Кава «Вишневий сад»
- Зимовий варіант фраппе
- Фраппе з пломбіром
- Грецький кави фраппе
- На основі еспрессо
- Відео рецепт
Історична довідка
Кави фраппе — це чисто грецьке винахід. Цей кави, практично ні в якій країні, крім Греції, на даний момент не прижився.Почалося все з того, що компанія Nestle представляла новий продукт — кава для дітей. В той момент службовець грецького представництва, який дуже любив розчинну каву, захотів випити чашечку, але гарячої води не було. Він залив розчинну каву холодною водою і збив все блендером. Так і вийшов перший у світі кави фраппе.
Інша версія була така, що цей грек був на ярмарку і дуже захотів кави, але гарячої води ніде не було. Він розчинив пакетик розчинної кави в холодній воді і дуже довго його заважав.
Колись готували каву фрапее виключно з кави дрібного помелу, але зараз він готується тільки з розчинної кави. Головне, щоб вийшла густа піна, якої можна досягти, використовуючи шейкер, блендер або просто міксер. Якщо використовуєте міксер, то потрібна насадка для збивання. Стакан слід нахилити на 45 градусів і збивати до отримання густої піни. Обов’язково келих на половину, або ще більше наповнюється льодом. Лід можна класти цілими кубиками, а можна розкришити. Багато хто любить додавати до кави молоко або цукор. Любите солодку каву, додайте більше цукру, все залежить від уподобань кожної людини.
Якщо ж ви додаєте алкоголь або сиропи, то це вже виходить зовсім інший напій і до кави фраппе він не має ніякого відношення.
Пити необхідно кави фраппе обов’язково через соломинку і дуже повільно, щоб відчути весь смак цього напою.
Слово фраппе з французької означає охолоджений. Хоча у французів фраппе зовсім інший — це звичайний коктейль з морозивом, молоком або фруктами. Але іноді і грецький фраппе подають з морозивом. В процесі пиття, кави можна підливати холодну воду, а в кінці часто любителі кави висмоктують піну трубочкою.
Класичний фраппе
Щоб приготувати класичний кави фраппе, необхідно змішати такі інгредієнти:- подвійний еспресо — 20 мл
- молоко — 150 мл
- лід — 10 кубиків
- трубочки
Кава «Вишневий сад»
Інгредієнти:- подвійний еспресо — 250 мл
- лід -10 кубиків
- вишня без кісточок — 100 г
- вишні з кісточкою і на ніжці — 1 пара
- трубочка
Зимовий варіант фраппе
Інгредієнти:- подвійний еспресо — 200 мл
- молоко — 150 мл
- чорний шоколад — 50 г
- мед квітковий — 2 ч. л.
- лід — 10 кубиків
- трубочки
Фраппе з пломбіром
Щоб приготувати кави фраппе з мороженым4, потрібні такі інгредієнти:- кава еспресо — 200 мл
- молоко — 100 мл
- морозиво пломбір — 100 г
- лід — 8 кубиків
- чорний тертий шоколад
Грецький фраппе
Грецький фраппе ґрунтується на розчинну каву. Також готується такої кави з холодною водою або молоком.Щоб приготувати грецький фраппе, потрібно використовувати такі інгредієнти:
- розчинна кава — 4 пакетики
- цукровий пісок — за смаком
- молоко або вода — 300 мл
- лід — 8 кубиків
У високі прозорі келихи потрібно викласти колотий лід і додати готову каву. Вставити соломинку і можна насолоджуватися смачним напоєм.
Що стосується калорійності кави фраппе, то вона становить не більше 50 Ккал. Це все тому, що більшу частину напою становить саме лід.
На основі еспрессо
Найкраще фраппе готується з свіжоприготованого еспресо. Зовсім інший смак виходить, якщо перед приготуванням кави еспресо охолодити.Ще одним рецептом кави фраппе є такою:
- розчинна кава — 2 ч. л.
- молоко — трохи
- цукровий пісок — 2 ч. л.
- вода — 4 ст. л.
- лід — 0,5 склянки
Немає коментарів:
Дописати коментар