середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з коньяком

Кава з коньяком і популярні рецепти його приготування

Ще багато століть тому люди стали додавати в каву спиртні напої. Використовували і ром, лікери, горілку, але найпопулярнішим поєднанням було і залишається каву з коньяком. Ці 2 напою відмінно гармонують один з одним і утворюють незабутній смак і божественний аромат. Такий аристократичний напій не тільки може зігріти зимовим морозним вечором, але добре бадьорить і додає енергії. Але це стосується тільки хорошого дорого коньяку та натуральної кави.
Вчені вже давно пишуть про корисні властивості коньяку. Цей благородний напій здатний позбавити від зубний і головний біль, поліпшити пам’ять і прискорити процес одужання. Але, зловживати їм ні в якому разі не можна, так як це позначиться на здоров’ї зворотним чином і зможе привести до алкоголізму. А, в цьому немає нічого хорошого. Його не рекомендується пити людям, які мають проблеми з тиском.
Це стосується і кави з коньяком, одна така чашка раз чи два на місяць не принесе нічого, крім користі. Але, все добре в міру, зловживати такою сумішшю не можна, так як це вкрай важко для нашої серцево-судинної системи.
Не існує чітких правил, як пити каву з коньяком, все залежить тільки від наших смакових уподобань. Традиційним варіантом вважається їх окреме розпивання. Каву заварюють за всіма правилами і наливають у підігрітий чашку, подають до холодного коньяку. Щоб відчути всі відтінки цих напоїв, їх потрібно пити по черзі дрібними ковтками. Ключовою умовою тут потрібно вважати контрастність гарячої і холодної температури. Такий стиль кращий для французів.
Але, все-таки, більшість людей воліє поєднувати каву і коньяк разом, приправляючи спеціями, вершками і фруктами. Нижче ми пропонуємо кілька смачних рецептів, які придбали велику популярність по всьому світу.
Зміст:
  • Кава з коньяком Російська
  • Кава молочний з коньяком
  • Кава пряний з коньяком і апельсином
  • Кава африканський з коньяком
  • Кава з паленим цукром і коньяком
  • Кава апельсиновий з коньяком
  • Освіжаючий кави
  • Айріш кава
  • Кава насичений з коньяком
  • Кава з кремом і коньяком
  • Відео рецепт

Кава з коньяком Російська

Це найпростіший рецепт приготування, що не вимагає жодних зусиль. Потрібно взяти такі інгредієнти:
  • свіжозмелена кава — 1 ч. ложка
  • вода — 200 мл
  • коньяк — 20-30 мл
  • цукор — 1 ч. ложка
Варимо каву звичним способом, додаємо ложечку цукру і трохи коньяку. Є ще й інший спосіб приготування: змішати коньяк з цукром і додати туди гарячу каву.

Кава молочний з коньяком

Цей напій підійде для тих, хто віддає перевагу більш м’який кави. Необхідні інгредієнти:
  • вода — 200 мл
  • мелена кава — 1 ч. ложка
  • молоко — 2 ст. ложки
  • коньяк — 2 ч. ложки
  • кориця — на кінчику ножа
  • цукор за смаком
  • ваніль за бажанням
В турку насипаємо кава, цукор і корицю, за бажанням можна і ваніль. Заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Потім знімає з вогню, проціджуємо і додаємо 2 ложечки коньяку. Через пару хвилин наливаємо каву в чашку і додаємо трохи молока.

Пряний кави з коньяком і апельсином

Цей напій зможе надати затишок будь-якого вечора і зблизити двох людей. Якщо ви хочете приготувати пряний кави по цьому рецепту, то візьміть такі інгредієнти:
  • готовий еспресо — 1 чашка
  • кориця — 1 паличка
  • гвоздика — 5 шт.
  • цедра апельсина — 20 г
  • цедра лимона — 10 г
  • коньяк — 20 мл
  • цукор за смаком
У великий стакан кладемо паличку кориці і 5 штучок гвоздики, цедру апельсина і лимона. Заливаємо це коньяком , кладемо цукор за смаком і наполягаємо кілька хвилин. Нагріваємо суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі і заливаємо гарячою кавою.

Кава африканський з коньяком

  • мелена кава — 1,5 ч. ложки
  • какао порошок — 0,5 ст. ложки
  • кориця — щіпка
  • цукор — 1 ч. ложка
  • коньяк — 1,5 ч. ложки
  • вода — 100 мл
Мелена кава, какао і корицю заливаємо окропом і варимо протягом 2 хвилин на слабкому вогні. Але потрібно стежити, щоб рідина не встигла закипіти. Виливаємо каву в чашку і додаємо коньяк і цукор.

Кава з паленим цукром і коньяком

  • вода — 200 мл
  • мелена кава — 1 ч. ложка
  • цукор — 1 ст. ложка
  • коньяк (ром) — 50 мл
Перемелюємо кави, насипаємо в турку і заливаємо холодною водою. Нагріваємо кави на слабкому вогні. Цукор кладемо на ложку і тримаємо над коньяком до тих пір, поки він не розтане. Потім кладемо його в коньяк і змішуємо. Потім додаємо коньяк в гарячий кави, який потрібно зняти з вогню до закипання.

Кава апельсиновий з коньяком

Інгредієнти:
  • кава по-турецьки — 200 мл
  • молоко — 30 мл
  • цукор — 1 ч. ложка
  • цедра апельсина — 1 ст. ложка
  • коньяк — 20 мл
  • вершки — 10 мл
Варимо каву по-турецьки, тобто в турці нагріваємо його і знімаємо, не давши закипіти. Потім додаємо коньяк, молоко і цедру апельсина. За смаком додаємо цукор і прикрашаємо збитими вершками.

Кава освіжаючий з коньяком

Цей напій чудово втамовує спрагу в спекотний день. Щоб його приготувати, нам знадобляться наступні інгредієнти:
  • зварений еспресо — 1 чашка
  • цукрова пудра — 1 ч. ложка
  • ванілін — 1ч. ложка
  • коньяк — 50 мл
  • лід — 2-3 кубика
Готуємо еспресо звичним для вас способом. У чашку насипати цукрову пудру, ванілін і коньяк. Заливаємо цю суміш кави, охолоджуємо і додаємо кілька кубиків льоду.

Айріш кава

Інгредієнти:
  • гаряча кава — 1 чашка
  • коньяк — 50 мл
  • «Куантро» — 5 крапель
  • цукор — 1 ч. ложка
  • жирні вершки — 1 ст. ложка
Вершки збиваємо в неміцну піну, заварюємо кави звичайною способом. В підігріті келихи наливаємо кави, вливаємо коньяк, «Куантро» і насипаємо цукор. Зверху викладаємо збиті вершки.

Кава насичений з коньяком

Інгредієнти:
  • мелена кава — 1,5 ч. ложки
  • вода — 1 чашка
  • хороший коньяк — 1 чарка
  • сіль — щіпка
  • цукор — за бажанням
Варимо в турці міцну каву, додаємо дрібку солі. Це зробить напій ще більш насиченим. Чашку підігріваємо, кладемо трохи цукру і вливаємо чарку коньяку, потім наливаємо гарячу каву.

Кава з кремом і коньяком

Інгредієнти:
  • міцна чорна кава — 250 мл
  • коньяк — 1 ст. ложка
  • рафінад — 2 шматочки
  • сметана — 1 ст. ложка
  • цукрова пудра — 1 ч. ложка
  • ванільний цукор — 0,5 ч. ложки
  • горіхи — 10 г
  • кориця — на кінчику ножа
  • тертий шоколад — за бажанням
У підігріту чашку вливаємо коньяк і кладемо 2 шматочки рафінаду, заливаємо гарячою кавою. Для приготування крему нам потрібно збити сметану з цукровою пудрою, ваніліном, корицею і горіхами. Викласти крем зверху на каву. За бажанням можна посипати ще і тертим шоколадом.

Немає коментарів:

Дописати коментар