середу, 30 серпня 2017 р.

Кава з прянощами

Кава з прянощами

Коли хочеться випити чашечку кави чи пригостити своїх друзів чимось особливим, то немає нічого кращого, ніж кава зі спеціями.
Різні кухні пропонують додавати спеції в страви, для додання більш яскравого і насиченого смаку. Багато культур передбачають додавання кави в різних спецій, таких як: кориця, чорний перець, кардамон, ваніль і багато інших. Кардамон більше використовується в туніської кухні. Спочатку варитися каву в турці на сильному вогні, а коли починають з’являтися бульбашки на стінках, вогонь зменшують до мінімуму і додають кілька коробочок кардамону. Ще до кардамону можна додати одну гвоздичку і дрібку кориці. Для кави краще всього брати кардамон в коробочках, так як мелений має трохи інший смак.
Найдавнішою і традиційної спецією, яку застосовують в кавових напоях, є кориця. Вона надає напою ніжний, солодкий аромат, а також є незамінною у приготуванні капучино або іншого кави з молоком. Корицю просто посипають зверху на молочну пінку.
Що стосується ванілі, то її зазвичай додають в молоко для приготування латте. У молоко додають стручок ванілі і нагрівають, тільки не доводять до кипіння. Можна також еспресо додати ванільний цукор або ванілін.
  • Кава з перцем
  • Кава з корицею
  • Кава з какао та корицею
  • Кава з мускатним горіхом
  • Кава з чорним перцем
  • Кава з сіллю
  • Кава з бадьяном
  • Відео рецепт

Кава з перцем

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 3 ч. л.
  • перець чорний мелений — щіпка
  • гвоздика — 1 шт.
  • кориця — на кінчику ножа
  • ванілін — щіпка
  • вода холодна — 1 стакан
Спочатку потрібно закип’ятити воду, а потім залити каву в турці цієї гарячою водою. Як тільки кава закипить, необхідно додати в нього спеції, такі як гвоздика, ванілін, кориця і мелений перець. Кількість спецій можна змінювати, залежно від уподобань. Напій зі спеціями треба знову довести до кипіння, а потім розлити по чашках. Якщо любите солодке, то можна додавати цукор в будь-якій кількості.

Кава з корицею

Інгредієнти:
  • кава мелена — 1 ч. л.
  • кориця — щіпка
  • вода — 150 мл
Корицю можна використовувати в молотом вигляді, а можна покласти в турку невелику паличку. В першу чергу треба покласти в турку мелений кави, залити його холодно водою і покласти паличку кориці. Поставити турку на вогонь і нагрівати на невеликому вогні. Тільки не варто кип’ятити кави, а лише довести до кипіння. Коли пінка почне підніматися, зняти турку з вогню. Кава слід залишити настоюватися кілька хвилин, а потім налити в чашку.

Кава з какао та корицею

Інгредієнти:
  • мелена кава — 2 ч. л.
  • какао — 0.5 ч. л.
  • кориця — невелика паличка
  • вода — 150 мл
Корицю, какао і мелену каву треба засипати на дно турки і залити все холодною водою. Поставити турку на вогонь і довести до кипіння, тільки дивитися, щоб кава не закипів. Готовий напій залишити настоюватися кілька хвилин, а потім налити в чашку.

Кава з мускатним горіхом

Інгредієнти:
  • мелений натуральна кава — 3 ч. л.
  • вода — 250 мл
  • кориця — 1 ч. л.
  • мускатний горіх подрібнений — 0.5 ч. л.
  • молоко — 120 мл
  • цукор тростинний — 2 ч. л.
Для початку потрібно налити воду в турку, а потім поставити її на вогонь, щоб води закипіла. Відразу ж після закипання насипати в киплячу воду мелену каву, змішаний з корицею, подрібненим мускатним горіхом і цукром. Вогонь відразу ж вимкнути і накрити блюдцем, щоб напій настоявся.
В окремому посуді закип’ятити молоко і розлити його по чашках. Зверху на молоко налити тоненькою цівкою готову каву зі спеціями.

Кава з чорним перцем

Інгредієнти:
  • свіжозмелена кава — 2 ч. л.
  • чорний мелений кава — 1.5 ч. л.
  • вода — 200 мл
  • перець горошком
Перш ніж готувати каву, треба перемолоти свіжі кавові зерна. Після цього покласти кави в турку, додати чорний мелений перець і залити частиною холодної води. Щоб смак кави був ще яскравіше, можна розчавити кілька горошин запашного перцю. Потім довести каву до кипіння, але не кип’ятити, щоб не загубилися всі ароматичні і смакові властивості напою. Відставити турку в бік і перемішати вміст. Потім додати решту води і знову поставити каву на вогонь. Довести каву до кипіння вдруге і знову настояти. Розлити каву з перцем по чашках.

Кава з сіллю

Інгредієнти:
  • свіжозмелений кави — 3 ч. л.
  • вода — 250 мл
  • кухонна сіль — 1 щіпка
  • цукор тростинний — 1 ч. л.
Воду для кави слід використовувати некип’ячену. Насипати кави в турку, додати сіль, цукор і залити водою. Поставити турку на плиту і включити невеликий вогонь. Коли пінка почне підніматися, вимкнути вогонь і відставити турку в сторону, щоб гуща осіла. Потім налити каву в чашки.

Кава з бадьяном

Інгредієнти:
  • бадьян — 1 шт.
  • обсмажені кавові зерна — 2 ч. л.
  • коробочки кардамону — 4 шт.
  • мелена кориця — 0.5 ч. л.
  • цукор тростинний — 2 ч. л.
Покласти в кавомолку кавові зерна і всі прянощі, а потім перемолоти їх до однорідного стану. Потім покласти всю цю суміш у турку і залити окропом. Накрити блюдцем або який-небудь кришкою і дати можливість трохи настоятися. Після цього додати в каву цукор і поставити на повільний вогонь. Коли пінка почне підніматися, вимкнути вогонь і процідити кави через сито.

Немає коментарів:

Дописати коментар