Кава з прянощами

Коли хочеться випити чашечку кави чи пригостити своїх друзів чимось особливим, то немає нічого кращого, ніж кава зі спеціями.
Різні кухні пропонують додавати спеції в страви, для додання більш
яскравого і насиченого смаку. Багато культур передбачають додавання кави
в різних спецій, таких як: кориця, чорний перець, кардамон, ваніль і
багато інших. Кардамон більше використовується в туніської кухні.
Спочатку варитися каву в турці на сильному вогні, а коли починають
з’являтися бульбашки на стінках, вогонь зменшують до мінімуму і додають
кілька коробочок кардамону. Ще до кардамону можна додати одну гвоздичку і
дрібку кориці. Для кави краще всього брати кардамон в коробочках, так
як мелений має трохи інший смак.
Найдавнішою і традиційної спецією, яку застосовують в кавових напоях,
є кориця. Вона надає напою ніжний, солодкий аромат, а також є
незамінною у приготуванні капучино або іншого кави з молоком. Корицю
просто посипають зверху на молочну пінку.
Що стосується ванілі, то її зазвичай додають в молоко для
приготування латте. У молоко додають стручок ванілі і нагрівають, тільки
не доводять до кипіння. Можна також еспресо додати ванільний цукор або
ванілін.
- Кава з перцем
- Кава з корицею
- Кава з какао та корицею
- Кава з мускатним горіхом
- Кава з чорним перцем
- Кава з сіллю
- Кава з бадьяном
- Відео рецепт
Кава з перцем
Інгредієнти:
- натуральна мелена кава — 3 ч. л.
- перець чорний мелений — щіпка
- гвоздика — 1 шт.
- кориця — на кінчику ножа
- ванілін — щіпка
- вода холодна — 1 стакан
Спочатку потрібно закип’ятити воду, а потім залити каву в турці цієї
гарячою водою. Як тільки кава закипить, необхідно додати в нього спеції,
такі як гвоздика, ванілін, кориця і мелений перець. Кількість спецій
можна змінювати, залежно від уподобань. Напій зі спеціями треба знову
довести до кипіння, а потім розлити по чашках. Якщо любите солодке, то
можна додавати цукор в будь-якій кількості.
Кава з корицею
Інгредієнти:
- кава мелена — 1 ч. л.
- кориця — щіпка
- вода — 150 мл
Корицю можна використовувати в молотом вигляді, а можна покласти в
турку невелику паличку. В першу чергу треба покласти в турку мелений
кави, залити його холодно водою і покласти паличку кориці. Поставити
турку на вогонь і нагрівати на невеликому вогні. Тільки не варто
кип’ятити кави, а лише довести до кипіння. Коли пінка почне підніматися,
зняти турку з вогню. Кава слід залишити настоюватися кілька хвилин, а
потім налити в чашку.
Кава з какао та корицею
Інгредієнти:
- мелена кава — 2 ч. л.
- какао — 0.5 ч. л.
- кориця — невелика паличка
- вода — 150 мл
Корицю, какао і мелену каву треба засипати на дно турки і залити все
холодною водою. Поставити турку на вогонь і довести до кипіння, тільки
дивитися, щоб кава не закипів. Готовий напій залишити настоюватися
кілька хвилин, а потім налити в чашку.
Кава з мускатним горіхом
Інгредієнти:
- мелений натуральна кава — 3 ч. л.
- вода — 250 мл
- кориця — 1 ч. л.
- мускатний горіх подрібнений — 0.5 ч. л.
- молоко — 120 мл
- цукор тростинний — 2 ч. л.
Для початку потрібно налити воду в турку, а потім поставити її на
вогонь, щоб води закипіла. Відразу ж після закипання насипати в киплячу
воду мелену каву, змішаний з корицею, подрібненим мускатним горіхом і
цукром. Вогонь відразу ж вимкнути і накрити блюдцем, щоб напій
настоявся.
В окремому посуді закип’ятити молоко і розлити його по чашках. Зверху на молоко налити тоненькою цівкою готову каву зі спеціями.
Кава з чорним перцем
Інгредієнти:
- свіжозмелена кава — 2 ч. л.
- чорний мелений кава — 1.5 ч. л.
- вода — 200 мл
- перець горошком
Перш ніж готувати каву, треба перемолоти свіжі кавові зерна. Після
цього покласти кави в турку, додати чорний мелений перець і залити
частиною холодної води. Щоб смак кави був ще яскравіше, можна розчавити
кілька горошин запашного перцю. Потім довести каву до кипіння, але не
кип’ятити, щоб не загубилися всі ароматичні і смакові властивості напою.
Відставити турку в бік і перемішати вміст. Потім додати решту води і
знову поставити каву на вогонь. Довести каву до кипіння вдруге і знову
настояти. Розлити каву з перцем по чашках.
Кава з сіллю
Інгредієнти:
- свіжозмелений кави — 3 ч. л.
- вода — 250 мл
- кухонна сіль — 1 щіпка
- цукор тростинний — 1 ч. л.
Воду для кави слід використовувати некип’ячену. Насипати кави в
турку, додати сіль, цукор і залити водою. Поставити турку на плиту і
включити невеликий вогонь. Коли пінка почне підніматися, вимкнути вогонь
і відставити турку в сторону, щоб гуща осіла. Потім налити каву в
чашки.
Кава з бадьяном
Інгредієнти:
- бадьян — 1 шт.
- обсмажені кавові зерна — 2 ч. л.
- коробочки кардамону — 4 шт.
- мелена кориця — 0.5 ч. л.
- цукор тростинний — 2 ч. л.
Покласти в кавомолку кавові зерна і всі прянощі, а потім перемолоти
їх до однорідного стану. Потім покласти всю цю суміш у турку і залити
окропом. Накрити блюдцем або який-небудь кришкою і дати можливість трохи
настоятися. Після цього додати в каву цукор і поставити на повільний
вогонь. Коли пінка почне підніматися, вимкнути вогонь і процідити кави
через сито.
Немає коментарів:
Дописати коментар