середу, 30 серпня 2017 р.

Кава зі збитими вершками

Кава зі збитими вершками — це класика

Кава — це напій, що бадьорить, який готуватися з обсмажених і перемелених кавових зерен. Коли зерна обсмажуються, відбувається карамелізація, в результаті якої напій набуває коричневий колір.
Замість звичайної кави можна приготувати каву по-віденськи, для якого необхідно використовувати тільки міцну каву і збиті вершки. Кава по-віденськи ще називають кави з вершками. Але, в самому Відні такої кави по-віденськи готується з молоком.
Ті, хто не люблять звичайний кави, ніколи не відмовляться від кави з вершками. Кава зі збитими вершками — це вже класика. Вершки роблять каву менш гірким напоєм, а також надають пікантності і ніжності. Фахівці в області кави стверджують, що для кави краще всього брати жирні вершки, так як саме з жирних вершків виходить хороша пінка. Тільки перед тим, як збивати вершки слід охолодити.
Кава зі збитими вершками найкраще готувати з натуральних зерен, які перед приготуванням слід перемолоти, помел повинен бути дрібним. Щоб кава вийшов смачним, для його приготування необхідно брати холодну воду, а не гарячу або кип’ячену. Звичайно ж, якщо немає такої можливості, то можна використовувати розчинну каву, хоча смак буде зовсім інший.
Зміст:
  • Кава з корицею
  • Кава з цукровою пудрою
  • Кава з ромом
  • Кава з шоколадом
  • Кава класичний зі збитими вершками
  • Відео рецепт

Кава з корицею

Інгредієнти:
  • міцна кава — 0,5 л.
  • жирні вершки — 200 г
  • цукровий пісок — 25 г
  • шоколад чорний — 20 г
  • кориця — 0,5 ч. л.
В першу чергу треба збити вершки з цукром, а потім поставити велику частину вершків в холодильник, для прикраси. У кожну чашку слід покласти по одній чайній ложці розтопленого шоколаду і вершків неохолоджених. Перемішати вершки з шоколадом, щоб вийшла однорідна маса.
Потім в кожну чашку акуратно влити заварний міцну каву. Зверху викласти охолоджені вершки і посипати корицею.

Кава з цукровою пудрою

Інгредієнти:
  • міцний заварний кави — 100 мл
  • цукровий пісок — за смаком
  • вершки збиті — 50 мл
  • ванілін — щіпка
  • цукрова пудра — 1 ч. л.
Для початку потрібно заварити міцну каву, процідити його і додати цукор. Потім з’єднати охолоджені вершки з цукровою пудрою і ваніліном. Збити все в густу піну. Гарячу каву налити в чашку і зверху викласти ложкою збиті вершки.

Кава з ромом

Інгредієнти:
  • мелений натуральна кава — 4 ч. л.
  • цукровий пісок — 2 ст. л.
  • вода — 200 мл
  • ром — 180 г
  • вершки збиті — 4 ст. л.
У першу чергу потрібно приготувати каву. Для цього потрібно насипати кави в турку і залити водою. Поставити турку на вогонь і варити до того часу, поки піна не почне підніматися. Після цього залишити кави настоюватися.
Для того щоб вийшов смачний кави, обов’язково потрібно обполоснути чашки для кави гарячою водою. Розлити по чашках готовий кави і тонкою цівкою вливати ром. На готову каву викласти вершки і відразу подавати на стіл.

Кава з шоколадом

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • охолоджені вершки жирні — 150 г
  • цукровий пісок — 0.5 склянки
  • какао-порошок — 0.5 ч. л.
  • шоколад
Вершки краще всього брати охолоджені, щоб вийшла густа піна. Для початку збити вершки з цукром. Каву можна заварити в кавоварці або ж в турці. Фортеця кави залежить від ваших уподобань.
Коли кава буде готовим, розлити його по чашках, додати цукор не потрібно. Зверху на каву акуратно викласти збиті вершки. На вершки поспати какао-порошок і шматочки шоколаду.

Кава класичний зі збитими вершками

Інгредієнти:
  • натуральна мелена кава — 10 г
  • вершки 35% жирності — 30 г
  • цукровий пісок — 25 г
  • пудра цукрова — 7 г
Спочатку потрібно заварити в турці кава. Потім додати в каву цукор і ще раз зварити. Після цього налити кави в склянку або чашку. Вершки охолодити, а потім збити з цукровою пудрою. Викласти вершки на каву, тільки кава повинна бути теплим, а не гарячим, так як вершки можуть швидко розтанути.

Немає коментарів:

Дописати коментар