Кава зі збитими вершками — це класика
Замість звичайної кави можна приготувати каву по-віденськи, для якого необхідно використовувати тільки міцну каву і збиті вершки. Кава по-віденськи ще називають кави з вершками. Але, в самому Відні такої кави по-віденськи готується з молоком.
Ті, хто не люблять звичайний кави, ніколи не відмовляться від кави з вершками. Кава зі збитими вершками — це вже класика. Вершки роблять каву менш гірким напоєм, а також надають пікантності і ніжності. Фахівці в області кави стверджують, що для кави краще всього брати жирні вершки, так як саме з жирних вершків виходить хороша пінка. Тільки перед тим, як збивати вершки слід охолодити.
Кава зі збитими вершками найкраще готувати з натуральних зерен, які перед приготуванням слід перемолоти, помел повинен бути дрібним. Щоб кава вийшов смачним, для його приготування необхідно брати холодну воду, а не гарячу або кип’ячену. Звичайно ж, якщо немає такої можливості, то можна використовувати розчинну каву, хоча смак буде зовсім інший.
Зміст:
- Кава з корицею
- Кава з цукровою пудрою
- Кава з ромом
- Кава з шоколадом
- Кава класичний зі збитими вершками
- Відео рецепт
Кава з корицею
Інгредієнти:- міцна кава — 0,5 л.
- жирні вершки — 200 г
- цукровий пісок — 25 г
- шоколад чорний — 20 г
- кориця — 0,5 ч. л.
Потім в кожну чашку акуратно влити заварний міцну каву. Зверху викласти охолоджені вершки і посипати корицею.
Кава з цукровою пудрою
Інгредієнти:- міцний заварний кави — 100 мл
- цукровий пісок — за смаком
- вершки збиті — 50 мл
- ванілін — щіпка
- цукрова пудра — 1 ч. л.
Кава з ромом
Інгредієнти:- мелений натуральна кава — 4 ч. л.
- цукровий пісок — 2 ст. л.
- вода — 200 мл
- ром — 180 г
- вершки збиті — 4 ст. л.
Для того щоб вийшов смачний кави, обов’язково потрібно обполоснути чашки для кави гарячою водою. Розлити по чашках готовий кави і тонкою цівкою вливати ром. На готову каву викласти вершки і відразу подавати на стіл.
Кава з шоколадом
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 2 ч. л.
- охолоджені вершки жирні — 150 г
- цукровий пісок — 0.5 склянки
- какао-порошок — 0.5 ч. л.
- шоколад
Коли кава буде готовим, розлити його по чашках, додати цукор не потрібно. Зверху на каву акуратно викласти збиті вершки. На вершки поспати какао-порошок і шматочки шоколаду.
Кава класичний зі збитими вершками
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 10 г
- вершки 35% жирності — 30 г
- цукровий пісок — 25 г
- пудра цукрова — 7 г
Немає коментарів:
Дописати коментар