Кава мокачино
Мокачино також можна прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом. Також можна приготувати мокачино, змішавши в тертці какао-порошок і мелену каву, додати щіпку ваніліну і цукровий пісок. Залити все водою і поставити варитися. Коли кава почне закипати, додати в нього молоко і вершки. Закип’ятити готову суміш і розлити по чашках.
Американці готують мокачино зовсім іншим способом: заварюють натуральний міцний еспрессо, наливають його в чашку, а потім прикрашають збитими вершками і тертим шоколадом.
Насправді мокачино — це назва, яка вживається тільки в Європі, так в Америці цей напій має назву просто мокко.
Зміст:
- Каву з гарячим шоколадом
- Кава з льодом
- Кава зі збитими вершками
- Кава з корицею
- Кава з какао
- Кава з медом
- Відео рецепт
Каву з гарячим шоколадом
Інгредієнти:- натуральна мелена кава — 2 ч. л.
- молоко жирне — 100 мл
- гарячий шоколад — 50 мл
- збиті вершки — за смаком
Мокачино потрібно наливати в високий прозорий келих з товстими стінками. Налити спочатку в келих розтоплений шоколад, потім стій теплого молока, а в якості третього шару налити готовий еспресо. Прикрасити мокачино збитими вершками. Щоб вийшов смугастий напій, необхідно брати густий шоколад або шоколадний сироп.
Кава з льодом
Інгредієнти:- натуральна кава — 2 ч. л.
- молоко незбиране — 100 мл
- лід — 2 кубики
- шоколадний сироп — 50 мл
У високий прозорий келих необхідно покласти кубики льоду, а потім залити їх збитим молоком. Далі по стінках треба вливати тонкою цівкою кави з шоколадним сиропом.
Кава зі збитими вершками
Інгредієнти:- натуральний кави дрібного помелу — 10 г
- молоко жирне — 50 мл
- гарячий шоколад — 50 мл
- вершки збиті — 50 мл
- тертий шоколад — за смаком
Вершки охолодити, а потім збити. Викласти вершки на каву і прикрасити тертим шоколадом.
Кава з корицею
Інгредієнти:- натуральний кави дрібного помелу — 10 г
- молоко — 100 мл
- ванілін — 0.5 ч. л.
- цукровий пісок — за смаком
- кориця — 1 паличка
- збиті вершки — 50 г
- чорний тертий шоколад — 20 г
- подрібнений мускатний горіх — 20 г
Заварити в турці або кавомашині міцний еспрессо, процідити його, додати цукор і другу частину молока. Додати до цього молочному кави суміш з молока та шоколаду. Збити все блендером на високій швидкості.
Налити готовий напій у високий прозорий келих, покласти паличку кориці, прикрасити все збитими вершками і подрібнений мускатним горіхом.
Кава з какао
Інгредієнти:- натуральний кави дрібного помелу — 9 м
- незбиране молоко — 100 мл
- рафінований цукор — 1 ч. л.
- какао-порошок — 0.5 ч. л.
- крихта білого шоколаду — 50 г
Коли кава буде готовим, на поверхні утворюється хмара піни, яку слід прикрасити сумішшю какао і цукру.
Кава з медом
Інгредієнти:- мелена кава — 10 г
- нежирне молоко — 1 стакан
- бджолиний мед натуральний — 20 г
- какао-порошок — 45 г
- ванільний порошок — щіпка
- шоколадний сироп — 50 мл
Готовий заморожений кави викласти в чашу блендера, додати молоко, мед, ванільний порошок і шоколадний сироп. Збити все до однорідного стану. Готовий напій розлити по келихах і прикрасити какао-порошком.
Немає коментарів:
Дописати коментар